Actualitate

Hoţi prinşi într-un sfert de oră

Pe 10 ianuarie, doi tineri, D.R. de 25 de ani din Mizil, şi B.L.M. de 27 de ani din localitatea I. L. Caragiale, judeţul Dâmboviţa, ambii cu antecedente penale, au ajuns de la Câmpina, unde locuiau fără forme legale, la Breaza. Nu au venit cu gânduri tocmai creştineşti.  Odată ajunşi în oraş,  în zona centrală de lângă biserica Sf. Nicolae, au studiat terenul, luând la ochi o casă de vacanţă, ce nu părea a fi locuită. Noaptea, în jurul orei 23.00, au luat decizia de a arunca cu un bolovan într-una din ferestrele cu geam termopan ale casei. Reuşind să pătrundă în locuinţă, au găsit ambalajul stil geantă al unei perne, pe care au început să o burduşească cu alimente găsite în congelator. Pe lângă alimente, şi-au spus că poate merge şi ceva băutură, adunând în “sacoşa” de ocazie şi o sticlă de whisky şi două de… oţet balsamic. Au mai luat şi un polizor de ascuţit cuţite şi câteva foarfeci. Mândrii de fapta lor şi mulţumiţi de prada luată, au părăsit locuinţa, luând-o pe jos, pe strada principală.
Nu au apucat să parcurgă decât câteva sute de metri, fiind opriţi de un echipaj mobil al Poliţiei Breaza, pentru care, cei doi plimbăreţi au părut suspecţi la ora târzie din noapte, cărând un bagaj destul de voluminos.
Duşi la secţia de poliţie, au recunoscut fapta. Ba mai mult, de parcă ar mai fi contat, unul dintre cei doi hoţi, D.R., i-a făcut reproşuri lui B.L.M., care prezintă uşoare probleme psihice, pentru faptul că s-a repezit să ia, pe lângă sticla de whisky şi celelalte două sticle, fără să sesizeze că acestea nu conţin băutură alcoolică, ci oţet balsamic.
Prejudiciul, care s-a ridicat la 450 de lei, a fost recuperat, succesul poliţiştilor brezeni culminând şi prin faptul că activitatea infracţională a celor doi hoţi s-a dovedit a fi fost extinsă şi în municipiul Câmpina, contribuind la rezolvarea unor dosare cu autori necunoscuţi, ale colegilor de breaslă. Celor doi hoţi li s-au întocmit dosare penale. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co