Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Hartă turistică virtuală pentru zona Platoului Bucegi

HARTA-3D-4Turismul de pe Valea Prahovei este promovat pe internet, cu ajutorul tehnologiei 3D. O hartă turistică a zonei poate fi accesată pe un site belgian.

Microregiunea Bucegi are acum o hartă tridimensională, care oferă informaţii şi imagini cu obiectivele turistice şi traseele montane din zonă. Trei ani, autorităţile române şi cele din Belgia, au lucrat la acest proiect, iar acum turismul de pe Valea Prahovei, din Braşov, Râşnov şi Dâmboviţa, beneficiază de promovare online. Toate costurile au fost suportate de guvernul flamand, iar iniţiativa realizării hărţii 3 D aparţine Asociaţiei Microregiunii Bucegi.
„Ea este disponibilă pentru toată lumea spre a fi vizualizată. Practic, harta decupează o bucată din întregul teritoriu al ţării şi îl prezintă într-un sistem de vizualizare aeriană. Se pot vedea trasee montane, pârtii de schi, vârfuri muntoase, obiective, oraşe, drumuri, cam tot ceea ce este important. E un proiect foarte frumos. În momentul de faţă i se mai aduc îmbunătăţiri pentru definitivarea tuturor detaliilor”, a precizat consilierul Centrului de Informare Turistică din Sinaia, Paul Popa.

Va fi și mai bine
Harta nu este încă finalizată. Specialiştii spun că o vor îmbunătăţi în permanenţă şi o vor actualiza cu date noi, ori de câte ori va fi nevoie. Promovarea online în această perioadă de criză financiară este benefică pentru Microregiunea Bucegi. Reprezentanţii asociaţiei doresc să promoveze potenţialul zonei şi să atragă cât mai mulţi turişti în staţiuni. „Cred că harta ne va ajuta foarte mult, deoarece este un moment în care chiar aveam nevoie de aşa ceva. O noutate pe timp de criză poate aduce nişte schimbări pozitive”, a mai adăugat Paul Popa.  Cei interesaţi de prezentarea 3 D pot accesa site-ul belgian, pe adresa de web www.3d.geoid.be/Bucegi. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co