Politica

Guvernul Boc, ţinta comună a opoziţiei

Obiectivul comun, în speţă, căderea Guvernului Boc, îi leagă într-un interes bilateral pe liberali şi social-democraţi. Sau cel puţin aşa lasă să se înţeleagă deputatul Grațiela Gavrilescu.

Întrebată de condiţiile în care decurge munca parlamentarilor, având în vedere faptul că, în interiorul partidului de guvernământ, există mari fricţiuni ce produc efect şi asupra celorlalţi membri ai partidelor, deputatul PNL Graţiela Gavrilescu a declarat: „Atmosfera este absolut neplăcută. Nu am cuvinte să mă exprim! Este inimaginabil! Am mai prins un an şi în mandatul trecut, în care toate lucrurile decurgeau normal, chiar dacă mai existau, bineînţeles şi unele probleme de ordin politic. Dar, până la urmă, legea era lege, mai presus de noi toţi. Acum, în general, partidul care e la guvernământ încalcă şi legile, impunând ca acestea să fie votate aşa cum vor ei. Cu părere de rău că nu am putut să trecem şi nu am avut suficiente voturi, ca să putem să dărâmăm Guvernul Boc şi să punem unul care să aibă o majoritate, să poată să scoată România din criză”.

Moţiune după moţiune
Cum relaţia PSD-PNL parcurge şi ea un drum sinuos, încercând să ţină piept şicanelor adversarilor comuni sau propriilor nepotriviri de opinii, am dorit să aflăm o părere şi în acest sens. Deputatul Graţiela Gavrilescu a dorit să sublinieze pozitiv relaţia dintre cele două partide ale opoziţiei. „În momentul în care am colaborat pe nişte legi care, într-adevăr, erau aprobate şi de o parte şi de alta, făcute pentru români, nu a fost niciun fel de problemă. Faptul că ne înţelegem cu PSD nu se întâmplă pentru că vreau eu sau alţii, ci din cauza acestui Guvern care a dat dovadă de lipsă de profesionalism şi a fost cel care a făcut cele mai multe ordonanţe declarate neconstituţionale. Noi, PNL, vom vota şi vom iniţia, bineînţeles, dacă vom avea susţinere, orice fel de moţiune, care să dea jos acest Guvern Boc. Va fi vorba de o moţiune de cenzură pe probleme pertinente, aşa cum a fost cea de rândul trecut, micşorarea pensiilor, care era efectiv o gogoriţă, afectând dreptul la proprietate, aşa cum este şi această diminuare cu 25% a salariilor bugetarilor şi, mai de curând, ordonanţa de Guvern pe care au iniţiat-o ca să diminueze numărul de salariaţi din instituţiile bugetare. Aceşti oameni nu vor avea niciun fel de oportunitate, nicio şansă ca să facă altceva, mai mult decât şomeri”.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co