Actualitate

Generatoare pentru situaţii de criză

Situaţia neplăcută de la începutul sezonului rece, când Valea Prahovei a rămas complet izolată de restul ţării din cauza unei furtuni puternice, nu se va mai repeta.

Ministerul Energiei a alocat judeţului Prahova patru milioane de lei  pentru achiziţionarea unor generatoare de curent electric, de diferite puteri, care funcţionează pe benzină şi motorină.
Solicitarea a fost făcută de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi Prefectura Prahova după ce, la începutul lunii decembrie a anului trecut, mai multe localităţi prahovene au rămas fără curent electric din cauza unei avarii la reţeaua electrică de mare anvergură, care va fi remediată în totalitate până în luna iulie 2013.
Din cauza avariei, nu au avut de suferit doar consumatorii casnici, ci şi elevii care nu au mai putut veni la şcoală şi mai multe instituţii publice şi spitale.
”Am cerut Guvernului, din fondul de intervenţie, o sumă de patru milioane de lei. Din aceştia, 800 de mii au fost cheltuiţi pentru înlăturarea urmărilor furturnii dezlânţuite în noaptea de 8 spre 9 decembrie  2012, iar peste trei milioane de lei au fost utilizaţi pentru cumpărarea de generatoare pe combustibil lichid, începând de la 5 KW, până la 450 de KW”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Distribuirea în teritoriu
Generatoarele au fost cumpărate în regim de urgenţă. În total au fost achiziţionate 90 de aparate pentru tot atâtea comune prahovene, 21 pentru centrele de copiii şi bătrâni,  unul de mare putere pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi alte 22 pentru spitalele care aparţin altor unităţi administrative teritoriale decât Consiliul Judeţean Prahova. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co