Cultura

Gală de balet la Buşteni

balet-busteniO lecţie demonstrativa de balet la Casa de Cultură din Buşteni. De asta au avut parte, joi seara, locuitorii oraşului Buşteni şi turiştii aflaţi în staţiune. Evenimentul a fost continuarea unei mari gale internaţionale de la Sibiu, la care participă artişti din mai multe ţări, cum ar fi România, Germania, Elveţia, Grecia, Brazilia, Irlanda şi Belgia.
Programul a fost extraordinar de frumos, multe dansuri din program fiind sub coregrafia prim-balerinei de la Teatrul de Balet din Dortmund, Monica Fotescu Uţă, care a dansat împreună cu soţul ei, Alexandru.
Publicul a fost numeros şi entuziasmat să participe la acesta gală „în premieră”. Mulţi aşteaptă cu nerăbdare un astfel de eveniment şi susţin ca vor reveni mare plăcere.
balet-busteni-2Monica Fotescu Uţă: „Ne-am simţit foarte bine aici. O să mai venim cu mare plăcere! De ce am ales Buşteni? Noi am făcut workshop-ul anul trecut, a fost prima oară făcut, primul workshop de balet internaţional şi l-am făcut la Breaza. Anul acesta, l-am făcut la Sibiu şi, în cadrul acestui workshop… în final, facem aceste spectacole de gală, iar invitaţia la Buşteni o avem de doi ani… aşa că, de data asta, nu puteam s-o ratăm, am venit aici cu mare bucurie şi dorim să mai venim şi la anul.”
La finalul spectacolului de balet, publicul a avut parte de o surpriză: o demonstraţie de dans modern, în care tinerele talente şi-au arătat măiestria pe scenă, în faţa unui public extraordinar.
Turiştii şi locuitorii nu vor lua o vacanţă culturală prea curând, pentru că, începând de săptămâna viitoare, conducerea Casei de Cultură din Buşteni le pregăteşte noi spectacole şi activităţi culturale.Alina OANCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co