Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Furau din mâncarea pentru câini

Trei angajaţi ai adăpostului de câini de la Bucov au fost surprinşi în timp ce furau cu sacul mâncare destinată animalelor.

Cu câteva luni în urmă, conducerea stabilimentului aflat la marginea Ploieștiului, montase camere de luat vederi tocmai pentru că avusese reclamaţii din partea iubitorilor de animale, privitoare la obiceiul îngrijitorilor de a nu hrăni câinii. Timp de câteva zile, softul acestor camere a avut probleme, iar angajaţii erau convinşi că ele nu mai funcţionează. Aşa că şi-au zis că acum este momentul să fure nestigheriţi din hrana patrupedelor.

Pot rămâne fără muncă
Cum directorul adăpostului, Cătălin Vlad avea informaţii că angajaţii se ţin şi de altele în timpul serviciului, cei trei au fost surprinşi exact când încercau să fugă cu sacul plin cu mâncare. “Pe camere se vede clar cum în momentul în care eu am venit la adăpost începe agitaţia. Sacul cu mâncare e scos de la bucătărie prin spatele clădirii şi asta se poate vedea pe imagini, iar ceilalţi doi pitesc tablele cu care se jucasera în sala de operaţii. Nu ştiu ce fac cu mâncarea pentru că în mare parte primim sponosorizări de la magazine chiar cu câteva zile înainte ca marfa să expire, poate dau la animalele lor, nu ştiu. Oricum, cred că vom mai monta şi alte camere pentru că deocamdată avem şi unghiuri moarte, unde nu se poate vedea ce fac angajaţii”, a declarat Vlad Cătălin. Paznicul care a asistat şi el la controlul fulger al directorului spune că în sac, dar şi în alte pungi a găsit pâine, şuncă presată şi şase bucăţi de peşte. Colegii celor trei spun că este regretabil ce s-a întâmplat şi chiar dacă salariile nu sunt dintre cele mai mari, adică 600 lei lunar, nu lipsa banilor constituie un motiv pentru a fura din hrana animalelor. “De cele mai multe ori mâncarea e bună doar pentru animale, pentru că stă să expire sau e deja expirată până o dăm noi la câini. Ce e bun pentru câine, nu poate fi pentru om. E boală curată să consume”, spune Viorel Ioniţă, îngrijitor. Cei trei bărbaţi erau angajaţi ca şofer, technician veterinar, respectiv prinzător de animale şi lucrau de ani buni la adăpost. Acum ei vor fi anchetaţi în cadrul unei comisii disciplinare care va decide dacă li se va desface contractul de munca. În adăpostul de câini de la Bucov sunt îngrijiţi peste 600 de câini comunitari. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co