Sport

Fotbal prahovean

foto-1Liga A Prahova
Turul s-a încheiat, comentariile continuă
După aproape trei luni de activitate fotbalistică, primul eşalon al fotbalului prahovean a intrat „în hibernare”, în ultima rundă înregistrându-se următoarele rezultate: CS Ceptura – CS Băneşti Urleta 0-3 (0-0), Unirea Urlaţi – ASO Slănic 4-3 (2-0), Intersport Plopeni – CS Petrolul ’95 4-1 (3-1), Caraimanul E.A.Buşteni – Unirea Câmpina 1-2 (1-1), Tineretul Tomşani – CS Brazi 0-0, Avântul Măneciu – Gloria Vâlcăneşti 3-2 (2-0), Cheile Doftanei Brebu – Victoria Fântânele 3-0 (1-0), Petrolul II Ploieşti – Podgoria Vadu Săpat 3-0 (1-0), Voinţa Bălţeşti – Artsani Păuleşti 1-3 (1-2).
După această a 17-a etapă, „campioană de toamnă” este echipa Intersport Plopeni care a acumulat 47 de puncte cu un golaveraj excelent (63-12), realizând o medie de 3,7 goluri pe meci, înregistrând 15 victorii, 2 egaluri şi nici o înfrângere!
Un parcurs remarcabil al formaţiei din Plopeni care a luat o serioasă opţiune în lupta pentru câştigarea campionatului şi accederea la barajul de promovare în Liga a III-a a fotbalului românesc.
Pe locul doi a terminat formaţia Avântul Măneciu cu un număr de 40 puncte, podiumul fiind completat de echipa Victoria Fântânele, revelaţia acestei ediţii, care a strâns 32 de puncte.
La finalul turului, evoluţii destul de bune au avut CS Băneşti Urleta şi Unirea Câmpina care au ocupat locurile 5 respectiv 6, formaţia din Băneşti acumulând 28 puncte, cu unul mai mult decât trupa din Câmpina.
O evoluţie oscilantă a avut şi Şcoala de fotbal „Euro-Africa” din Buşteni, patronată de reputatul om de fotbal prof. Petre Gavrilă, care a reuşit, la finalul turului, să ocupe poziţia a 11-a, cu 22 puncte.
Asta se datorează schimbărilor masive, atât la nivelul „băncii tehnice” cât şi al efectivului de jucători, formaţia de sub Crucea de pe Caraiman fiind preluată de cuplul de tehnicieni Dorel Purdea – Alexandru Andraşi, lotul fiind „primenit” cu tineri şi talentaţi jucători, care nu depăşesc vârsta de 16 ani.
Exceptând „lanterna roşie” (Gloria Vâlcăneşti – 7 puncte), care este ca şi retrogradată în Liga B, lupta în subsolul clasamentului este înverşunată, pentru evitarea retrogradării bătându-se peste 6 combatante, diferenţa dintre penultima clasată (Voinţa Bălţeşti -15 puncte) şi, spre exemplu, locul 13 (CS Brazi – 21 puncte) este de numai 6 puncte.
A fost un tur de campionat aprig, cu multe partide extrem de disputate, cele mai frumoase jocuri fiind Unirea Câmpina – Intersport Plopeni (vezi foto 1) şi Caraimanul E. A. Buşteni – Avântul Măneciu (vezi foto 2), ambele încheiate cu victorii ale oaspeţilor.
Până la primăvară, când se va da startul returului, echipele au intrat în vacanţă, având timp suficient pentru a analiza ce a fost bine şi ce a fost rău în turul recent încheiat.
Nu ne rămâne decât să le transmitem, tuturor, vacanţă plăcută şi sărbători fericite, iar anul 2010 să le aducă împliniri şi satisfacţii!

Liga a II-a, Seria I, Etapa a 17-a
Echipele prahovene – egaluri „pe linie”
Petrolul Ploieşti – Victoria Brăneşti 0-0
Stadion: „Ilie Oană” din Ploieşti,
Spectatori: peste1500
Petrolul: Vlad – Chiriţă, Bozga, Cosic, P. Stoica, Crăciun (min. 73, Benga), L. Dumitru (min. 61, Puchea), Neagoe, Minciună, Budescu, C. Stoica. Antrenor: Valeriu Răchită
Victoria: Bordeianu – Fulea, Bar, Isac, Nicola, Ispir, A. Chiriţă, Olariu, Avram (min. 88, Zuluf), B. Oprea, Coman (min. 66, Nicoară). Antrenor: Ilie Stan
Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – la centru, ajutat de Florin Stoianof (Constanţa) şi Vladimir Urzică (Piatra Neamt) – asistenţi.
Jucătorul meciului: Pompiliu Stoica
La Ploieşti sosise liderul seriei întâi şi era de aşteptat la un veritabil derbi, gruparea pregătită de tehnicianul Vivi Răchită dorind să obţină un succes prin care să se apropie tot mai mult de podium.
În această dispută, s-au întâlnit două echipe cu rezultate de prestigiu în actuala ediţie de campionat: Petrolul – singura foto-2echipă neînvinsă pe teren propriu şi Victoria Brăneşti – singura formaţie neînvinsă în deplasare.
Partida a fost de un bun nivel tehnic şi spectacular, cu multe faze de fotbal autentic, cu mult peste jocurile ligii a doua, cele două protagoniste oferind o adevărată lecţie cu multe ocazii de a marca. Cele mai clare situaţii de a înscrie le-a avut Crăciun (şut de la peste 25 de metri, portarul Bordeianu deviind mingea în bara transversală), C. Stoica (scăpat singur cu portarul advers, a trimis mingea pe lângă poarta goală), Bozga (din 6 metri expediază balonul în portar) şi Neagoe (reluare cu capul a mingiei peste transversală) – pentru gazde, Coman (şut din 6 metri, dar portarul Vlad respinge în extremis) şi Avram (lovitură de cap, dar mingea trece milimetric pe lângă bară) – pentru oaspeţi.
Petrolul a terminat turul cu un joc frumos care i-a mulţumit pe suporteri, dar ineficienţa a ieşit la iveală, partida încheindu-se nedecis.
Declaraţii după meci:
Vivi Răchită (antrenor Petrolul): „Îmi pare foarte rău că nu am putut să câştigăm acest ultim meci de pe teren propriu. Eu mi-am felicitat jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o la acest meci. Ştiam că nu am soluţii pe faza de atac. Cea mai mare mulţumire a mea este faptul că publicul din Ploieşti a revenit lângă echipă şi acesta este un lucru extraordinar. Este clar că în pauza de iarnă vom încerca să aducem jucători pentru faza de atac”.
Ilie Stan (antrenor Victoria Brăneşti): „A fost un joc bun şi mă bucur că am luat un punct. Eu cred că este un punct mare, mai ales că Petrolul a ratat ocazii importante în acest meci. Oricum, eu cred că Petrolul merita mai mult, pentru suporterii minunaţi pe care îi are şi pentru comunitatea prahoveană. Daca vom promova, eu mi-aş dori să jucăm la Buzău, este exclus să jucăm pe stadionul Astra din Ploieşti.”
Cetatea Suceava – Tricolorul Breaza 2-2 (1-0)
Stadion: „Areni” din Suceava.
Spectatori: peste1000.
Au înscris: Homneac (min. 34 si 81, ambele din 11 m) – pentru gazde, Câţă (min. 56, din penalty) şi Negotei (min. 75) – pentru oaspeţi.
Cetatea Suceava: Satco (min. 73, Pascal) – Bernard, Ailenei, Feraru, Azaharioaiei, Homneac, Plecanciuc (min. 69, Apetri), Negru, Semeghin, Andrieş, Dumitru (min. 65, Tomaz). Antrenor: Ioan Radu.
Tricolorul Breaza: Oghinciuc – Samson, Moroiţă, Ghidia (min. 46, Dascălu), Apostol, Olteanu, Negotei, Turiac, Câţă, Vişan (min. 81, Petcu), Vasilescu (min. 90+3, Ogodogbo).
Antrenor: Florin Stancioiu.
Brigada de arbitri: Andrei Chivulete (Bucureşti) – la centru, ajutat de tuşierii Anghel Voicu şi Claudiu Florea (ambii din Piteşti).
Observatori FRF: Toma I. Costin (Piatra Neamţ) şi Mihai Basarab (Slobozia).
Jucătorul meciului: Homneac
Tricolorul Breaza a remizat, de data aceasta în deplasare, cu acelaşi scor din etapa trecută (2-2) şi tot cu o formaţie moldoveană (Cetatea Suceava), prahovenii având şansa de a câştiga cele 3 puncte puse în joc.
Această remiză va prinde bine pentru moral, înaintea vacanţei care va găsi „trupa” din Breaza în subsolul clasamentului şi este puţin probabil evitarea retrogradării.
Meciul de la Suceava a fost destul de echilibrat, iar trei dintre cele patru goluri s-au marcat din penalty, arbitrul Andrei Chivulete acordând, justificat, trei lovituri de pedeapsă, două pentru gazde şi una pentru oaspeţi, toate transformate!
Cu goal-keeper-ul Oghinciuc revenit ca titular, în zi de graţie, Tricolorul a rezistat bine la asaltul gazdelor, răspunzând cu contraatacuri rapide şi foarte periculoase care au pus pe picior greşit defensiva gazdelor.
Brezenii puteau să se întoarcă acasă cu toate punctele, dar sucevenii au reuşit egalarea în ultimele 10 minute, gruparea tehnicianului Florin Stăncioiu, conducând cu 2-1, mai mult, în ultimele minute ale jocului puteau pierde tot, dar Semeghin, Andrieş şi Tomaz nu nimeresc spaţiul porţii apărate de Oghinciuc, partida încheindu-se 2-2.
Gruparea patronată de Constantin Anghelache a intrat în vacanţă imediat după meci, data reunirii urmând a fi comunicată după sărbătorile de iarnă, motiv de a le transmite şi noi vacanţă plăcută şi Sărbători fericite! (Cristian SBÂRNEA)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co