Sport

Fotbal prahovean

Liga a II-a, Seria I, Etapa a XII-a
Tricolorul „pătat” rău de tot de Petrol(ul !
Tricolorul Breaza – Petrolul Ploieşti 1-5 (1-3)
Stadion: „Parc” din Breaza, Spectatori: peste 750
Au marcat: Liuba (min.36) – pentru gazde, Şomodean (min.3), Stoica (min. 20 şi 82), Elek (min. 23) şi Budescu (min. 75) – pentru oaspeţi.
Tricolorul: Oghinciuc – Samson, Moroiţă, Petcu (min. 26, Dascălu), Olteanu, Ghidia, Turiac (min. 68, Ogodogbo), Liuba, Puie, Vişan, Vasilescu (min. 82, Negotei). Antrenor: Florin Stăncioiu
Petrolul: Vlad – Chiriţă, Bozga, Şomodean, Cosic, Neagoe, Minciună (min. 77, Dumitru), Stoica, Budescu (min. 77, Avram), Benga, Elek (min. 62, Cr. Vlad). Antrenor: Valeriu Răchită.
Au arbitrat : Cristina Babadac (Alexandria) – la centru, ajutată la cele două linii de Monica Rigo (Cluj) şi Carmen Neagu (Oradea).
Observatori FRF: Pompiliu Cosconea (Buzău) şi Emil Tudor (Târgovişte).
Jucătorul meciului: Budescu.
Sâmbăta trecută, pe o vreme nu tocmai prielnică pentru fotbal, cu frig şi o ploaie măruntă, s-a disputat, la Breaza, partida dintre echipa locală, Tricolorul, şi Petrolul Ploieşti, un autentic derbi prahovean, cu toate că cele două grupări se află situate la poli opuşi  în clasament, fiecare având obiective diferite.
În ciuda vremii nefavorabile, stadionul „Parc” din Breaza a fost luat cu asalt de iubitorii fotbalului şi înfocaţii suporteri, formaţia din Ploieşti fiind însoţită de o numeroasă galerie (aproximativ 200) care a susţinut, frenetic, pe favoriţii săi.
După şase eşecuri consecutive şi o situaţie dezastruoasă în clasament, gruparea brezeană a intrat pe teren decisă să câştige în faţa trupei lui Vivi Răchită care venise în frumoasa staţiune de pe Valea Prahovei pentru a lua trei puncte cu care să se apropie de liderul seriei.
Debutul jocului a fost favorabil oaspeţilor care au deschis scorul în primele minute şi după 23 de minute conduceau cu 3-0, apărarea echipei brezene fiind făcută K.O.
Gazdele au avut o tresărire de orgoliu şi au redus din handicap  în urma unei erori de plasament a portarului ploieştean, mingea centrată de Liuba poposind în plasa porţii adverse.
Cam atât au realizat, în cele 90 de minute, trupa lui Florin Stăncioiu care a fost dominată copios de „găzarii” ploieşteni care s-au distrat în acest joc, administrându-le cea mai usturătoare înfrângere pe teren propriu din actuala ediţie!
Ajunsă la cea de-a şaptea înfrângere consecutivă, Tricolorul Breaza se afundă tot mai adânc în subsolul clasamentului, şansele de a ieşi din „mocirla” în care a intrat diminuându-se considerabil.
Să sperăm că lucrurile se vor îndrepta, impunându-se remanieri la nivelul lotului şi al staff-ului tehnic care să ducă la schimbarea mentalităţii şi un sacrificiu total din partea tuturor.

Un nou director la D.S.J. Prahova
Din data de 22 octombrie, Direcţia pentru Sport a Judeţului Prahova are un nou director în persoana arbitrului asistent de ligă secundă, buştenarul Ciprian Geambazu (vezi foto).
Fostului director al acestui for judeţean, Ştefan Dumitrescu, i-a expirat contractul  pe data de 21 octombrie, iar lui Ciprian Geambazu încă nu i s-a eliberat ordinul de instalare de către Ministerul Tineretului şi Sportului.
De asemenea, trebuie amintit că Ciprian Geambazu alături de un alt cavaler al fluierului, Ionuţ Borcan, au susţinut, la finele săptămânii trecute, examenul de promovare în lotul de arbitrii din Liga I al fotbalului românesc, rezultatele nefiind comunicate încă.
Să sperăm că cei doi arbitri vor trece cu bine testele la care au fost supuşi, iar fotbalul prahovean va avea numai elogii, urmându-i exemplul lui Cristi Nica, arbitru asistent cu ecuson FIFA, actualul preşedinte al Comisiei Judeţene al Arbitrilor Prahova.

S-au deschis cursurile noii şcoli de arbitri
La jumătatea lunii octombrie, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova a avut loc deschiderea oficială a cursurilor unei noi şcoli de arbitri, organizată de Comisia Judeţeană a Arbitrilor Prahova, fiind a treia promoţie de când la timonă se află Cristi Nica, unul dintre cei mai buni arbitri asistenţi din ţară, purtător al ecusonului FIFA .
Trebuie să menţionăm că din primele două şcoli au ieşit peste 100 de noi arbitri şi se speră că şi din a treia promoţie vor ieşi un număr însemnat de „cavaleri ai fluierului”, mai ales că numărul cererilor de înscriere este destul de mare.
Drept urmare cea de-a treia şcoală va fi organizată în două centre: unul la Ploieşti unde responsabil va fi Ionuţ Borcan – coordonatorul Şcolii de Arbitrii, ajutat de Valentin Dumitru şi celălalt la Câmpina unde responsabil va fi Alexandru Neculai-fost arbitru în primul eşalon judeţean.
Cristian SBÂRNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co