Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Filarmonica ploiesteana marcheaza ziua cand a primit numele lui Paul Constantinescu

Filarmonica din Ploieşti marchează, astăzi, prin mai multe evenimente, data de 27 aprilie 1993 – ziua în care instituţia de cultură a primit, la împlinirea a 40 de ani de la înfiinţare, numele compozitorului Paul Constantinescu.

Începând cu ora 11:00, Muzeul „Paul Constantinescu” din Ploieşti găzduieşte un recital susţinut de Brass Quintet-ul filarmonicii, urmat de o alocuţiune a prof. Alexandru Bădulescu cu tema „Viaţa şi creaţia compozitorului Paul Constantinescu”.

Seria evenimentelor continuă la ora 13:30, în Sala Studio „Huba Bertalan” a Colegiului de Artă ‘”Carmen Sylva” din Ploieşti, unde în deschidere va lua cuvântul directorul instituţiei de învăţământ, Rodica Rădulescu, după care va urma un recital al Cvartetului „Chronos” al filarmonicii.

Programul va continua cu o nouă alocuţiune, susţinută de prof. univ. dr. Sanda Hîrlav Maistorovici, pe tema “Compozitorul și Filarmonica Paul Constantinescu”, iar în încheiere pianista Antonia Tudose, elevă a colegiului, va interpreta „Joc dobrogean” – Toccata, din creaţia aceluiaşi compozitor.

Mai târziu, de la ora 18:30, la sediul filarmonicii are loc dezvelirea plăcii aniversare „Filarmonica Paul Constantinescu, 65 de ani de tradiţie în promovarea valorilor culturale”, pentru ca, în final, la ora 19:00, Sala „Ion Baciu” a filarmonicii să găzduiască un recital extraordinar susținut de pianistul de talie internaţională Horia Mihail, în cadrul turneului naţional “Pianul călător”, ediția a opta.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co