Cultura

”Feţele puterii” – Începe festivalul de teatru din Ploieşti

Capitala culturii româneşti se mută de la mijlocul acestei săptămâni la Ploieşti, unde va debuta cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru ”Toma Caragiu”, intitulată ”Feţele Puterii”.

Organizatorii au adus la Ploieşti şapte spectacole de excepţie care vor fi puse în scenă de artişti de primă clasă. Este motivul pentru care biletele la multe dintre spectacole s-au epuizat în doar câteva ore de la punearea lor în vânzare. Iubitorii de cultură mai au posibilitatea să cumpere bilet doar la spectacolele ”D-ale Carnavalului” – pus în scenă de Teatrul Naţional Sibiu – şi ”O scrisoare pierdută” – adus la Ploieşti de Teatrul de Comedie din Bucureşti.

Eforturi deosebite
“Primăria Ploieşti îşi respectă promisiunea făcută şi, cu eforturi substanţiale, am reuşit să rezolvăm şi această problemă a spectacolelor care vor fi prezente în acest festival. Nu
ne-a fost uşor…, sperăm că va fi uşor şi plăcut spectatorilor care vor fi prezenţi în săli. Şi trebuie să mulţumim celor care au făcut activitate de mecenat. Îi aşteptăm şi la festivalul de jazz care va urma anul viitor, că ne gândim deja la el”, a declarat viceprimarul Ploieştiului, Iulian Teodorescu.

Program deosebit în fiecare zi
Festivalul se deschide miercuri la Teatrul ”Toma Caragiu”, cu recitalul ”Vorbe, vorbe, vorbe”, al lui Ion Caramitru, şi vernisajul expoziţiei de scenografie şi artă plastică Vittorio Holtier. Tot miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov va prezenta piesa ”Absint”. “Tema acestei ediţii este foarte incitantă. Avem norocul să avem cea mai bună selecţioneră de festival, Mariana Constantinescu, foarte apreciată ca producător, realizator, selecţioner de festival… Ea s-a oprit la temă şi chiar dacă nu mai avem 17 spectacole ca la prima ediţie, totul va fi foarte interesant”, a declarat directorul Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploieşti, Lucian Sabados.
A doua zi a festivalului aduce în atenţia publicului piesa ”D-ale Carnavalului”, pusă în scenă de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Vineri, Teatrul de Comedie din Bucureşti vine cu ”O scrisoare pierdută”, iar Teatrul Naţional Bucureşti va prezenta piesa ”Lecţia”, în regia lui Horaţiu Mălăiele.
În ultima zi de festival, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti pune în scenă piesa ”O scrisoare pierdută”, în regia lui Lucian Sabados. Regalul cultural se încheie cu piesa ”Miss Daisy şi şoferul ei”, pusă în scenă de Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti.
Costurile pentru ediţia a doua a Festivalului de Teatru ”Toma Caragiu” se ridică la o sută de mii de lei. Doar din încasările de la biletele puse în vânzare pentru cele şapte spectacole, s-a reuşit colectarea a 36 de mii de lei. Preţul unui bilet este între 40 şi 50 de lei, iar pentru studenţi, elevi şi pensionari este de 25 de lei. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co