Actualitate

Festival Green Planet Blues

parc-sinaiaCea de-a doua ediţie a manifestării Green Planet Blues va avea loc la Sinaia în perioada 28 – 31 ianuarie.

În cadrul acestui eveniment, organizat de Asociaţia Aristoteles Workshop, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sinaia şi alte asociaţii, vor putea fi vizionate cele mai răsunătoare filme de la Festival du Film D’Environnement din Ile de France, Paris, 2009, în premieră pentru România, vor avea loc discuţii cu specialişti în probleme de mediu şi se va desfăşura un concurs de clipuri intitulat «Green Teen Spirit». Liceeni din toată ţara sunt invitaţi să arate ce mediu îi înconjoară şi ce soluţii văd ei pentru problemele ecologice cu care se confruntă. În staţiune urmează să ajungă cinci finalişti.

Proiecţii în aer liber
CosyMo’s Solar Cinema, singurul cinematograf care nu prejudiciază în nici un fel mediul înconjurător, vine la Green Planet Blues tocmai din Olanda. Este vorba despre o dubiţă ce va fi prezentă în zona centrală, cu ajutorul căreia se vor face multe proiecţii inedite. Spectatorii vor viziona, timp de 30 de minute, filme de scurt metraj şi chiar clipurile finaliste Green Teen Spirit. Vor exista trei premii de popularitate, care vor fi atribuite în funcţie de numărul de voturi adunate de fiecare, atât pe Cinemagia.ro, cât şi pe buletinele de vot disponibile pentru public. Cele mai populare pleacă împreună cu CosyMo’s Solar Cinema în turneul european care va avea loc în vara 2010.
„Participanţii vor avea acces la expoziţia lui Alex MacLean, un artist american ce realizează fotografii din elicopter şi oferă, astfel, o perspectivă cu totul aparte asupra lumii în care trăim”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu. În cadrul unor aşa-numite mese rotunde, cei de la Eco Assist vor povesti despre „Let’s Do It, Romania”, proiect de colectare, într-o singură zi, a deşeurilor din toată ţara, iar arhitectul german Gernot Minke va ţine un masterclass despre avantajele construcţiei cu materiale naturale.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co