Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Expoziţie de arme la Brebu

muzeu-arme-1Pe 18 mai, Ziua Internaţională a Muzeelor, s-a deschis o expoziție inedită la unul dintre cele mai frumoase așezăminte istorice din Prahova.

Monument istoric de referinţă în judeţul Prahova, Casa Domnească din Brebu va găzdui o expoziţie temporară de arme albe şi de foc.
„Avem bucuria ca la sediul muzeului Casa Domnească să organizăm o expoziţie cu caracter temporar, ce va fi etalată până în cursul anului 2011. Aceasta este intitulată „Arme albe şi de foc” şi este din patrimoniul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova. Sunt piese cu o valoare interesantă artistică, istorică, datând din secolele XVIII şi XIX. Între armele albe, distingem o sabie realizată la celebrul atelier Toledo din Spania. Piesa este realizată la o comandă specială, fiind decorată cu un blazon nobiliar şi mânerul terminându-se cu un frumos cap de vultur orientat în partea stângă, decorat cu două pietre preţioase de rubin”, a spus muzeograful de la Casa Domnească, Răzvan Radu.

Cu clasa, la muzeu
Primii vizitatori ai acestei expoziţii au fost elevii şcolilor din comuna Brebu care, după vernisajul expoziţiei, au fost nerăbdători să vadă armele şi muniţia de o valoarea deosebită.
„Mi-au plăcut săbiile şi puştile. Toate sunt frumoase”, a declarat unul dintre copii. „Mi-au plăcut foarte multe lucruri pe care le-am văzut aici. Dacă s-ar putea, aş lua acasă o puşcă din aceea mare”, a spus un altul.
Cei care nu au avut ocazia, până acum, să viziteze şi expoziţia permanentă a ctitoriei domnilor Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu, au fost impresionaţi de valorile istorice din acest muzeu.Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co