Actualitate

Examen după sacrificare!

antonie-vasile-1Se apropie perioada de dinaintea sărbătorii de Crăciun, în care românii sacrifică porcinele pe care le-au crescut de-a lungul anului. Un moment mult aşteptat de mulţi dintre noi, un moment care, conform părerii medicului veterinar Vasile Antonie, nu ar trebui să dispară din tradiţia românească.
Vasile Antonie, medic veterinar: „Trebuie să respectăm tradiţia românească, sacrificarea unui porc de Crăciun, a unui miel de Paşti, pentru că, dacă aceste tradiţii dispar, o naţiune fără obiceiuri este uşor, uşor, asimilată altor naţiuni.”
Tradiţia trebuie să rămână, însă cei care au porci în gospodării nu trebuie să uite că examenul trichineloscopic este mai mult decât necesar. Mai ales în condiţiile în care statul român va despăgubi, aproape la preţul pieţei, fiecare proprietar de porc care descoperă că animalul sacrificat este bolnav.
„În cazul confirmării, la examenul de laborator de la Ploieşti şi Bucureşti, că porcul este bolnav, oamenii primesc contravaloarea animalului sacrificat, se spune, la preţul pieţei. Dar nu pot să spun că, dacă a dat 12 milioane de lei vechi pe un porc, primeşte chiar toată suma, dar, oricum, îşi recuperează foarte mult din banii pe care i-a investit în acel animal”, a mai spus Vasile Antonie.
Faptul că fiecare proprietar va fi despăgubit, este un motiv în plus ca fiecare porc sacrificat să treacă prin examenul trichineloscopic. Nu de alta, dar nimeni nu vrea să petreacă sărbătorile pe patul de spital.
Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co