Cultura

Evenimente pentru toate gusturile

Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a fost la finalul săptămânii trecute un pol important pe harta evenimentelor culturale de pe Valea Prahovei.

Dacă în zilele de 30 noiembrie, 1 şi 2 decembrie, în curtea Centrului Cultural şi pe strada Fântânii, pe porţiunea din vecinătatea acestuia, s-a ţinut târgul de bunătăţi culinare, vestimentare şi de obiecte meşteşugăreşti manufacturate, târg care este, totodată, o lecţie despre tradiţi şi care se pare că va deveni o permanenţă în weekend-urile de la Buşteni. Localnicii şi turiştii aflaţi în zona montană, cu ocazia Zilei Naţionale, au putut vizita tarabele odată ieşiţi la promenadă, dar au avut şi ocazia de a se delecta cu muzică de bună calitate. Sâmbătă, a avut loc un concert cu 26 de tineri (elevi de la clasa I până la clasa a XI-a) membrii ai Fundaţiei Culturale „Pro Piano – România” şi lauriaţi ai diferitor concursuri naţionale şi internaţionale.Tinerii artişti dar şi compozitori (Ioana Andrei – cl. a VI-a din Bucureşti- şi Paul Ionescu – cl. a V-a din Braşov- au interpretat şi lucrări din creaţia personală), întrecându-se în virtuozitate, au reuşit să dovedească, încă odată, dacă mai era nevoie, că muzica românească este şi rămâne pe mâini bune.
Programul săptămânii
Pentru perioada 3-9 decembrie, la Centrul Cultural din Buşteni au fost programate alte evenimente atractive. Marţi, orele 13.00 urma să aibă loc un concert educativ pentru elevi şi nu numai, în care pianistul Sorin Petrescu şi Dorin Cuibaru la clarinet şi saxofon continuă periplul muzical prin lumea animalelor în cadrul recitalului „Carnavalul animalelor” partea a II-a. Prima parte a acestui eveniment a avut loc pe 29 octombrie, când sala Centrului Cultural a fost arhiplină, iar publicul încântat.
Sâmbătă, 8 decembrie, la ora 18.00, pe scena instituţiei va concerta pianista Nicoleta Luca, în cadrul unui recital de pian cu lucrări din Mozart, Schubert, Schumann, Enescu şi Rachmaninov. Cu această ocazie, pianista îşi va lansa şi recentul său album. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co