Eveniment

Eveniment muzical de Ziua Lacului Paltinu

Binecunoscut prahovenilor și nu numai lor, acest colț mirific de natura, dincolo de utilitatea practică a asigurării furnizării apei potabile, are un potențial turistic excepțional pe care Fundația Karitas își propune să-l promoveze în perioada următoare. Vicepreședintele acesteia, Alexandru Rânja, a oferit detalii despre o importantă manifestare care va avea loc chiar cu ocazia sărbătoririi acestui lac.

Reporter: Pregătiți o manifestare specială pentru începutul lunii septembrie. Ce v-a determinat să puneți la cale acest proiect?
Alex. Rânja: Sâmbătă, 3 septembrie 2011, sărbătorim cu entuziasm Ziua Lacului Paltinu. Evenimentul ce are loc in premieră face parte dintr-un proiect finanţat din fonduri europene, scopul fiind reprezentat de promovarea turismului pe aceste meleaguri. Mai precis, organizatorul evenimentului este Fundatia Karitas, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
Reporter: De ce a fost ales acest loc, de ce Lacul Paltinu?
Alex. Rânja: Peisajul pitoresc din zona judeţului Prahova garantează o relaxare binemeritată, turiştii pot respira aerul curat, pot admira zona superbă, ideală pentru plimbări și pescuit. Iubitorii de natură sunt asteptaţi să se bucure alături de invitaţii speciali, să admire peisajul minunat și să descopere acest colţ pe care ţara noastră îl oferă – Lacul Paltinu, situat pe valea râului Doftana.
Reporter: Care sunt punctele de atracție ale acestei manifestări?
Alex. Rânja: Festivalul dedicat Zilei Lacului Paltinu va găzdui artişti ce vor încânta toţi spectatorii. Aceştia se pot bucura de dansurile și datinile prezentate de ansamblurile folclorice, de  trupe de muzică uşoară de renume din zonă, precum și de nume recunoscute la nivel internaţional: Benone Sinulescu și formația Compact. Cei prezenţi pot asista și participa la programul special organizat atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.
Reporter: Se va reflecta și specificul locului în programul acestei sărbători?
Alex. Rânja: Ziua de 3 septembrie va încânta prin voie bună și multe surprize pe toţi turiştii ce sunt atraşi de frumos, de munte, de apă, de o zonă captivantă. Ziua Lacului Paltinu va răsuna pe întreaga Vale a Doftanei, tradiţiile locului vor fi prezentate cu drag celor prezenţi, muzica și locul vor constitui motive întemeiate pentru a face cunoscută această zonă a României nedescoperită pe deplin.
Reporter: Creșterea renumelui zonei este, de fapt, principalul punct pe care vreți să-l ochiți cu această manifestare.
Alex. Rânja: Specificul acestei destinaţii montane împreună cu programul special realizat vor fi principalele obiective pentru promovarea si popularizarea zonei cu potenţial turistic deosebit, zonă de care trebuie să ne bucurăm cu toţii. Vizitând acest loc, mintea și sufletul se vor încărca de frumos, de speranţă, de energie și zâmbet.
Reporter: Cum pot obține informații suplimentare cei interesați de acest proiect, indiferent de forma lor de implicare, de participare pe care și-o doresc?
Alex. Rânja: Informații suplimentare se pot obține prin email, pe adresa office_karitas@yahoo.com, sau la numărul de telefon 0729.660.786.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co