Actualitate

Elevii au revenit azi la scoala. Urmează evaluarea nationala si bacalaureatul

Elevii şi preşcolarii au revenit astăzi la şcoală, odată cu încheierea vacanţei de primăvară, conform structurii anului şcolar 2017-2018, publicată de Ministerul Educaţiei.

Conform calendarului publicat de minister, vacanţa de primăvară se încheie pe 10 aprilie 2018, iar cea de vară este programată în intervalul 16 iunie – 9 septembrie 2018.

Pentru clasele termanale de la liceu, anul şcolar va lua sfârşit la data de 25 mai 2018, iar absolvenţii clasei a VIII-a vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018.

Dar până atunci ei trebuie să susţină bacalaureatul şi testarea naţională. Conform calendarului publicat de ministerul Educaţiei, prima probă scrisă a bacalaureatului (Limba si literatura română – Ea) va avea loc luni, 25 iunie, cea la Limba si literatura maternă (Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec (proba obligatorie a profilului), miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării (proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Ministerul Educaţiei a publicat şi calendarul pentru desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018, conform căruia prima probă, cea la Limba română, va avea loc pe 11 iunie 2018, iar cea la Matematică, pe 13 iunie 2018, urmând ca pe 14 iunie elevii să susţină proba la limba maternă, se arată într-un comunicat al ministerului Educaţiei.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co