Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Drumuri turistice

Drumul vinului şi drumul fructelor nu sunt două necunoscute prahovenilor. În aproape tot sudul judeţului se întâlnesc plăcuţe indicatoare cu drumul vinului, iar despre cel al fructelor s-a tot discutat.

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că cele două proiecte turistice au primit finanţare europeană. Pentru Drumul vinului, Primăria Valea Călugărească va cheltui 1 milion de lei pentru promovarea cramelor de pe acest traseu, cofinanţare într-un proiect pe fonduri europene, unde suma nerambursabilă este de 170.000 de euro.  Se pare că şi problema institutului de vinificaţie începe să se rezolve şi acesta va ieşi din starea de faliment.
În ceea ce priveşte Drumul Fructelor, acesta se întinde pe 64 de km şi cuprinde 18 localităţi din Prahova. Pe lângă Adunaţi, Breaza, Poiana Câmpina, Cornu, Câmpina, Telega, Scorţeni, Brebu, Dumbrăveşti, Vărbilău, Aluniş, Slănic, Teişani, Vălenii de Munte, Poseşti, Bătrâni şi Starchiojd este şi Drajna, al cărui edil se plânge că localnicii nu înţeleg că fiecare bucată de pământ trebuie plantată cu pomi fructiferi. Sunt locuri care sunt în paragină, unde mărăcinişurile sunt ca la ele acasă.
„Sper ca acest proiect să aducă şi educaţie, să determine oamenii să planteze”, a spus primarul comunei Drajna, Mihai Gavrilă.
Acestea nu sunt singurele proiecte de derulat în judeţul nostru. Mai este şi Drumul Sării, care este, de fapt, unul dintre cele mai vechi care a funcţionat; legătura noastră cu Roma era, de fapt, pe acest drum, a spus directorul Muzeului de Istorie Judeţean Prahova, Lia Maria Voicu.
Fructele de tot felul se dezvoltă foarte bine în Prahova, iar consiliul judeţean îşi doreşte să promoveze şi mai bine acest potenţial.
La Cornu şi Aluniş vor apărea plantaţii experimentale de aluni, pentru că o firmă de ciocolată italiană vrea se semneze contract pentru 600 de tone de alune pentru început, iar la Drajna sau Măgurele se va face un depozit şi o fabrică de conserve pentru legume. R. E.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co