Actualitate

Dorinţa de a fi poliţist

A început forfota la Şcoala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina. Mii de persoane au luat cu asalt unitatea de învățământ pentru a se înscrie la concursul de admitere.

Cei mai mulți dintre pretendenții la statutul de agent de poliție cred că au o șansă, deși sunt zece pe loc. Motivul pentru care aleg această meserie este acela că au convingerea că este vorba despre o slujbă sigură, mai ales în condiții de criză, chiar dacă bugetarii au mult de suferit în această perioadă. “E multă lume, e mare concurența, sunt mulți candidați. M-am pregătit, dar nu știu dacă o să reușesc. Sper să fie bine”, a spus o candidată. “E o meserie de viitor, o meserie asigurată, pot să profit mai mult de pe urma acestei meserii, față de alte domenii și chiar îmi place și îmi doresc să o practic”, a declarat un alt candidat.
Din estimările preliminarii ale celor de la Școala de Poliție, anul acesta se poate vorbi despre un record de tineri care au venit pentru înscriere, fiind cu aproximativ 3.000 de candidați mai mult decât anul trecut.
Organizare
“Ca măsuri speciale, față de anul trecut ne-am extins cu comisiile de înscriere în curte și am mărit și numărul lor de la 10 la 15, tocmai pentru că numărul de candidați este mai mare. Ne așteptam, pentru că în prima zi mereu a fost aglomerație, numărul candidaților a fost foarte mare decât al celor care s-au înscris în ziua a doua și de aceea este această presiune. Ne-am luat măsuri ca din sfert în sfert de oră să le dăm drumul în curte, ca să eliberăm din presiunea de pe stradă, de pe Bulevardul Carol I”, a declarat purtătorul de cuvânt al Școlii “Vasile Lascăr”, comisar șef Valentin Simion.
După inscriere, luni a avut loc contravizita medicală iar marți au început probele sportive. Abia apoi se va putea spune câți candidați sunt pe un loc. R. N.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co