Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Distracţie de primăvară pe Valea Prahovei

Vremea bună din ultimele zile a fost cea mai bună invitaţie pentru turişti la poalele Bucegilor. Dacă, în urmă cu câteva weekend-uri, Drumul Naţional nr. 1 era „sufocat” de maşini, acum toată aglomeraţia de pe şosea s-a mutat în gări.

Turiştii au trecut deja peste nostalgia sezonului de iarnă. Chiar dacă zăpada a dispărut, muntele şi-a păstrat frumuseţea. Toate garniturile care au oprit în staţiile CFR din staţiuni au fost pline până la refuz cu turişti încărcaţi cu bagaje, dornici să se distreze două zile la munte şi să se bucure de soare şi aer curat. Oaspeţii au mai fost atraşi pe Valea Prahovei şi cu preţuri mici, specifice extrasezonului, practicate inclusiv în unităţile de cazare. În Buşteni, la sfârşitul săptămânii, cele mai căutate obiective turistice au fost Platoul Bucegilor, traseul care leagă oraşul Buşteni de Cascada Urlătoarea şi Valea Cerbului. „Am venit la munte cu mai mulţi prieteni şi ne-am făcut rezervări la o pensiune, deoarece tarifele ni s-au părut acceptabile, respectiv 60 de lei de cameră. Abia aşteptam această evadare, mai ales că nu am mai venit pe Valea Prahovei de anul trecut. Vremea a ţinut cu noi. Ne-am plimbat la baza muntelui, am urcat la Babele, iar la finalul sejurului am fost şi în Sinaia, la Peleş,”, a povestit Iulian Sâia.

Terase pline
Şi angajaţii restaurantelor şi teraselor au avut un weekend aglomerat. Comenzile au curs de dimineaţa până seara, iar în bucătării s-a lucrat la foc continuu. „Lumea a profitat de vremea frumoasă de la munte. Turiştii au venit în număr foarte mare şi majoritatea au ales locurile de la terasă. Am avut foarte multe comenzi, însă cel mai bine s-au vândut sărmăluţele, tochitura, tigaia măcelărească, ciorba de fasole în pâine şi platourile tradiţionale. Ne aşteptăm la aglomeraţie şi în weekend-ul următor, mai ales că am pregătit şi câteva surprize pentru clienţi”, a precizat şeful de sală, Ionel Mocanu.
Se apropie sezonul de vară, iar hotelierii şi patronii pensiunilor şi-au făcut deja planuri. Anul acesta se va pune mare accent pe agrement, iar oferte sunt atât pentru cei care vor să se relaxeze, cât şi pentru cei care iubesc aventura. Operatorii din turism spun că în preţul pachetelor vor fi incluse plimbări cu atv-ul,  cu bicicleta şi excursii pe munte cu maşini 4×4. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co