Actualitate

Din nou se pare ca ne luam adio de la autostrada de pe Valea Prahovei

Încă o dată, se pare că speranţele şoferilor de a nu mai sta ore întregi bară la bară în trafic atunci când se încumetă să meargă pe Valea Prahovei se vor nărui!

Şi asta, deoarece contractul pentru construcţia centurii Comarnic a fost reziliat, iar procedura de licitaţie pentru construirea variantei Buşteni, anulată.

Conform legii, asocierea de firme care câștigă licitația trebuie să depună o scrisoare de garanție bancară. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, contractul pentru realizarea centurii Comarnic a fost reziliat.

Asocierea a fost condusă de Next Level, sucursală românească a unei foarte mici firme italiene. Totodată, a fost anulată şi procedura de licitaţie pentru construirea variantei Buşteni. Constructorii câștigători ai licitațiilor au fost desemnați în primăvara anului trecut. În cazul centurii Bușteni, câștigătoare a licitației a fost desemnată firma Alpenside. Aceasta are acționar un offshore cipriot care, la rândul lui, este deținut de acționari necunoscuţi.

Licitaţiile pentru realizarea centurilor Comarnic şi Buşteni au fost lansate în 2015, iar acum singura alternativă pentru fluidizarea circulaţiei pe DN 1 Valea Prahovei rămâne construirea Autostrăzii Comarnic – Braşov.

 

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co