Actualitate

Copaci cazuti pe liniile de tensiune: trenuri blocate pe Valea Prahovei

Circulaţia feroviară este întreruptă în acest moment pe Valea Prahovei, mai exact pe distanța dintre localitățile Predeal şi Braşov.

Motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie este prăbușirea mai multor copaci de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă. Incidentul s-a petrecut în cursul după-amiezei de luni, între stațiile CFR Predeal și Timișu de Sus.

Potrivit unui comunicat dat publicității de CFR, trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti – Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii.

Măsura este necesară pentru a permite accesul a trei utilaje care acţionează pentru restabilirea continuității firului de contact, a cablului purtător și efectuarea reglajelor aferente pe distanța afectată de căderile de copaci.

Până atunci însă trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co