Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Din ce în ce mai rău!

din-ce-in-ce-mai-rau-1Un procent de 4,2 % în ceea ce priveşte rata şomajului pentru luna octombrie a anului 2009 şi previziuni sumbre pentru ultimele două luni. Acestea erau concluziile trase de Liliana Vasile, şeful Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă din Câmpina, în urmă cu 30 de zile. Previziunile s-au dovedit a fi adevărate pentru luna noiembrie. „Ponderea a fost de 4,4 % pentru municipiul Câmpina şi 5 % pentru Agenţia Câmpina care deserveşte şi celelalte oraşe şi comune din împrejurimi. Se pare că numărul şomerilor încă va creşte. Urmează alte concedieri, atât colective cât şi parţiale”, a declarat Liliana Vasile, şef ALOFM Câmpina.
Având în vedere că au fost anunţate pentru perioada următoare concedieri colective, se poate spune că situaţia este din ce în ce mai rea. Nimeni nu mai este ferit de riscul de a deveni şomer. Au existat şi societăţi unde patronii s-au cerut în şomaj.
Liliana Vasile: „Nu mai există o anumită categorie de salariaţi care vor deveni şomeri. Putem spune că acest proces a cuprins toate ramurile de activitate şi toate categoriile de meserii, dar şi toate nivelurile de studii. Nu mai există o anume categorie unde pot spune că, preponderent, s-au făcut concedieri. Majoritatea societăţilor au făcut acest lucru.”
Unul dintre domeniile care au fost afectate de criza financiară, dar şi de condiţiile meteorologice, este cel al construcţiilor. Datele arată că în jur de 90 % dintre salariaţi au fost trecuţi în şomaj. Liliana Vasile a mai spus că se aşteaptă ca rata de şomaj să crească până pe la jumătatea anului 2010. Relu NISTOR

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co