Sanatate

Detoxifierea cu produse naturale

Numeroase afecţiuni specifice zilelor noastre sunt provocate de factori toxici din interiorul organismului. Cele mai frecvente boli care intră în această categorie sunt cele reumatice.

Acestea au drept cauză recunoscută depunerea de toxine în anumite regiuni ale organismului, generând fenomene inflamatorii şi dureri (de exemplu guta).
Medicina ayurvedică a fost prima care a pus accentul pe detoxifierea organismului ca prim pas în tratarea oricărei boli cornice. Metodele folosite în detoxifierea colonului au fost clisma sau detoxifierea cu psyllium, o plantă înrudită cu pătlagina. Coaja seminţelor este folosită sub formă de pulbere fină care se amestecă cu o cantitate mare de apă, obţinându-se un gel fin, care mătură colonul şi elimină placa mucoidă care se formează pe suprafaţa acestuia.
Tratamentul cu Psyllium este superior utilizării clismelor şi pentru o cură se recomandă utilizarea a două flacoane de câte 166 g, cu reluarea tratamentului o dată la şase luni. Administrarea se va face între mese. În restul perioadelor se indică utilizarea zilnică a unei doze mai mici. Produsul se poate administra şi copiilor, în doze proporţionale cu greutatea corpului.
Psyllium se recomanda pentru corectarea valorilor anormale ale trigliceridelor şi colesterolului.  Nu în ultimul rând, face minuni şi la persoanele care utilizează frecvent în alimentaţie grăsimi nocive (margarină, prajituri din comerţ, grăsimi animale), pentru a preveni absorbţia acestora în sânge.
După eliminarea reziduurilor din colon, este indicat să se efectueze şi o detoxifiere hepatică, pe care o realizăm folosind Acidul alpha lipoic. Acest produs reface celulele hepatice şi prelucrează metalele grele care intoxică organismul, printr-o acţiune terapeutică numită chelare, formând complexe stabile, lipsite de toxicitate, care se elimină renal.

Dr. Roxana Ionescu, medic primar –
Fundaţia Medicer Bios, Ploieşti, str. Harpei nr.2

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co