Actualitate

Demolare cu scandal la Cota 1400

demolare-cu-scandal-2Administraţia locală din Sinaia a început să demoleze construcţiile ridicate ilegal la Cota 1400. Este vorba despre o clădire de lângă telegondolă, în care au funcţionat un restaurant şi un centru de închirieri echipamente.

Decizia de demolare a clădirii din vecinătatea telegondolei a stârnit nemulţumirea patronului, care a fost convins să elibereze spaţiul public de bună voie, abia după ce s-a pronunțat în acest sens o instanţă de judecată. „Îmi desfăşor activitatea de peste 20 de ani aici, în munte, şi am edificat aceste construcţii cu acordul tacit al domnlui primar. Consider că toate aceste măsuri sunt abuzive. Va trebui să demolez tot, pentru că mă supun unei dispoziţii de la Judecătorie, care nu este corectă. Sunt erori în această decizie şi voi merge mai departe pentru a-mi găsi dreptatea”, a spus Gheorghe Samoilă, patronul în cauză.  Reprezentanţii municipalității susţin că demolarea construcţiei este cât se poate de legală. În plus, terenul aparţine administraţiei locale, iar pe el se vor realiza investiţii pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013. Conducerea Primăriei spune că spaţiul a fost închiriat cu mulţi ani în urmă, pentru funcţionarea unui punct farmaceutic, iar între timp i-a fost schimbată destinaţia. „Acea clădire are autorizaţie pentru construcţie provizorie, iar locul aparţine domeniului public la oraşului. În urma proiectelor pentru FOTE, s-a decis demolarea acestor construcţii ilegale pentru care dânsul nu mai are nici măcar contract de închiriere încă din 2006. A fost contestată decizia primarului de a pune la pământ clădirea, iar instanţa ne-a dat câştig de cauză. Iniţial, a trebuit să trecem la demolarea fortaţă, însă acum dânsul s-a supus dispoziţiilor. Spaţiul a fost închiriat pentru funcţionarea unei farmacii, care s-a transformat, prin bunăvoinţa administraţiilor mai vechi, într-o cârciumă”, a declarat viceprimarul oraşului Sinaia, Gheorghe Bădăran.
Astfel, în următoarea perioadă, angajaţii Primăriei vor demara un amplu control, pentru a-i depista pe cei care nu au actele în regulă în zonă. În curând, la Cota 1400, acolo unde a fost demolată clădirea, vor începe lucrările pentru amenajarea unei pârtii de schi.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co