Actualitate

Defilare, expoziție și demonstrații la Ploiești, de Ziua Pompierilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează mâine, 13 septembrie, pe esplanada Sălii Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, precum şi exerciţii demonstrative.

În data de 13 septembrie se împlinesc 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, Ziua Pompierilor va debuta mâine, la sediul instituției, la ora 10:00, cu slujba religioasă de comemorare a eroilor din Dealul Spirii şi a pompierilor prahoveni căzuţi la datorie de-a lungul timpului, continuând cu depunerea de coroane şi continuând cu o şedinţă festivă.

În cadrul şedinţei festive vor fi, de asemenea, înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și nouă subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Tot mâine, între orele 11:30 – 13:00, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează, pe esplanada Salii Sporturilor „Olimpia” din municipiul Ploieşti, o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, precum şi exerciţii demonstrative.

Cu această ocazie ziua de joi, 13 septembrie, este declarată „Ziua porţilor deschise” (între orele 11:30-13:00) la toate subunităţile de intervenţie, vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate.

De asemenea, în aceeaşi zi aniversară, pompierii militari vor defila pentru prahoveni cu autospecialele de intervenţie, în municipiul Ploiești.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co