Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cursuri de Vara ale Universitatii Populare Nicolae Iorga de la Valenii de Munte

Consiliul Județean Prahova prin Centrul Județean de Cultură Prahova și Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu Quintus”, împreună cu Direcția Județeană pentru Cultură Prahova, Consiliul Local și Primăria Vălenii de Munte prin Centrul Cultural, organizează în perioada 12-17 august, cea de-a a LXV-a ediție a Cursurilor de Vară ale Universității Populare Nicolae Iorga de la Vălenii de Munte, ediție dedicată Centenarului Marii Uniri.

În județul Prahova există o bogată tradiție de cinstire a personalității lui Nicolae Iorga prin prisma faptului că a trăit și creat mare parte din opera sa în orașul Vălenii de Munte. Pentru județul Prahova, acesta a fondat Cursurile Universității de Vară, a pus bazele unei tipografii, a întreprins numeroase studii de teren. Astfel, Universitatea de Vară „Nicolae Iorga” este poate cea mai longevivă manifestare culturală a țării care reunește an de an specialiști, istorici, academicieni, care readuc în atenție opera marelui savant. Ajunsă la ediția a LXV-a, Universitatea Populară „Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte constituie o ocazie deosebită de a reafirma identitatea națională și valorile definitorii ale poporului român.

Această „şcoală de patriotism” iniţiată de marele savant român se bucură de prezenţa a numeroase personalităţi din politică şi administraţie, dar mai ales ale culturii şi lumii ştiinţifice româneşti, în special ale celei istoricilor, care vor ţine prelegeri timp de o săptămână, ceea ce va da oraşului Vălenii de Munte titlul neoficial de „capitala sufletului românesc”.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co