Imobiliare Valea Prahovei
Social

Cursuri de formare profesională

Cel puțin treoretic, prahovenii care și-au pierdut locul de muncă își pot încerca norocul pe piața muncii cu șanse mai mari de angajare după ce au obținut o nouă specializare. Acest lucru este posibil frecventând cursuri de recalificare.

În Prahova sunt înregistrați, în această perioadă, 29.400 de șomeri. În cea mai mare parte, aceștia sunt indemnizați și, pe lângă banii pe care îi iau lunar, au și posibilitatea de a face gratuit cursuri de formare profesională. Dacă toată vara astfel de cursuri nu s-au mai desfășurat din lipsă de fonduri, din octombrie șomerii au fost invitaţi iar să se recalifice. În luna noiembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Prahova are locuri pentru patru specialități. “Am luat hotărârea să deschidem patru cursuri, pentru inspectori de resurse umane, instalatori instalații sanitare, sudor electric și pregătire pentru limba engleză. Sunt cursuri pentru care există solicitare din partea șomerilor și pe care noi le considerăm utile în sprijinirea lor în vederea reintegrării pe piața muncii”, a declarat directorul AJOFM Prahova, Dragoș Pârvan.

Condiții de înscriere
Primul curs, cel pentru inspectori în resurse umane, începe pe 10 noiembrie, iar ultimul, cel pentru sudor electric, pe 24 noiembrie. Cursurile durează între 5 și 16 săptămâni și, pentru a le putea frecventa, trebuie să fi absolvit fie opt clase primare, așa cum se cere pentru cursurile de sudori și comunicare în limba engleză, fie liceu, pentru inspectori în resurse umane. Înscrierile se fac la Centrul de Formare Profesională din Ploiești, Șoseaua Vestului nr.19. Pentru alte detalii puteți suna la nr. de tel. 0244.587.129. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co