Actualitate

Curăţenie cu mături din bambus

Nu doar căldura ne face zilele insuportabile, ci şi praful care ne întâmpină în fiecare dimineaţă pe unele străzi din municipiul Câmpina. Măsurile necesare s-au luat, în urma unei discuţii cu administraţia locală.

Totul a căzut în sarcina societăţii responsabilă cu salubritatea în localitate. „Am început o stropire masivă a străzilor principale. În afară de măturatul masiv, pe care l-am extins pe anumite străzi, am intrat şi cu stropitul permanent. În acelaşi timp, s-a prelungit activitatea de măturat mecanizat şi de udat, inclusiv sâmbăta şi duminica, tocmai pentru a micşora acele cantităţi de praf care se ridicau în urma măturatului manual”, a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Dar tot nu e suficient. Din cauza aglomeraţiei din trafic, parcările sunt pline de autovehicule şi nu permit ca toate străzile să fie udate şi măturate mecanic. Mătura din mâna angajaţilor firmei de salubritate este sfântă, chiar dacă toţi ne dorim modernizarea. „Toţi tindem, dacă se poate, să eliminăm măturatul manual, dar din cauze clar obiective, cum ar fi faptul că sunt probleme cu cei care parchează rău sau faptul că sunt spaţii înguste unde nu poate intra o mătură mecanică, se folosesc mături manuale”, a explicat Florin Constantinescu.

Ceva mai eficient
Totuşi, mătura de nuiele ridica mult praf şi produsul românesc era de unică folosinţă, adică se folosea o mătură pe zi, aşa că firma de salubritate s-a orientat la un produs de bambus, care îşi găsesc sfârşitul după două săptămâni de lucru. „Acum aducem mături din China, dintr-un material mult mai elastic. Este mătura din bambus, care are şi durată mai lungă de folosinţă şi, fiind şi mai elastic firul, face şi praf mai puţin”, a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Cu mijloace moderne, dar şi cu cele necesare pentru locurile greu accesibile, Câmpina tinde să devină un oraş tot mai curat. D. R.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co