Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cum văd câmpinenii manifestările care au avut loc în Capitală?

Ultimele zile de proteste din Bucureşti au atras atenţia opiniei publice la nivel naţional. Câmpinenii au şi ei opinii diferite faţă de ceea ce s-a întâmplat în Capitală, unde manifestările au degenerat în acţiuni violente declanşate de o parte a celor prezenţi în Piaţa Universităţii.
Carmen NEGREU

Director vânzări: „Cred că oamenii exagerează, puţin. Eu nu fac politică. Nu cred că Băsescu poartă vina, pentru tot ce se întâmplă în momentul de faţă, în ţara noastră. Vina o poartă toţi cei care au venit la putere, după Ceauşescu. Toţi au dus ţara de râpă. Aşa gândesc eu. Nu cred că ar fi trebuit să se întâmple lucrurile acestea, să iasă oamenii în stradă şi să facă tot ceea ce fac. Am văzut la ştiri cum distrug maşini, distrug magazine, distrug…, distrug… La ce poate să ducă asta? Nu duce decât la ceva urât şi poate să fie mai rău, după aceea.”

Agent de pază: „E firesc ce s-a întâmplat. Oamenii au ieşit să-şi strige nemulţumirea. Poate că nu s-ar fi ajuns la toate aceste violenţe, dacă cineva din conducerea ţării ar fi ieşit să vorbească cu oamenii.”
Muncitor în construcţii: „Nu ştiu… Părerea mea e că nu fac un lucru bun. Mă refer la o parte dintre protestatari. Legat de intervenţiile jandarmilor, pe de o parte sunt de acord cu ei, pe de altă parte, nu sunt. De fapt, nu sunt de acord cu violenţa, din partea nimănui.”

Şomeră fără indemnizaţie: „Ar fi cazul să ne trezim! În halul acesta, nu se mai poate. Soţul meu e în şomaj, iar eu nu am serviciu de doi ani. Câmpina e închisă complet! Nu reuşesc nici eu, nici fata, să ne găsim un serviciu. E timpul să ne trezim! Cât priveşte violenţele…, am văzut la televizor că şi jandarmii dau vina pe suporterii echipelor Steaua şi Dinamo. Şi cred că se vede şi pe stadion ce fac. Oamenii care au protestat în alte zile nu au reacţionat aşa, au manifestat paşnic. Au fost imagini şi cu jandarmii care au reacţionat violent faţă de persoane paşnice.”

Şomer: „Cred că scopul protestelor de la Bucureşti au degenerat în violenţe, atât din cauza unor persoane certate cu legea, cât şi a unor intervenţii brutale, nejustificate, din partea jandarmilor. Dar, în general, cred că protestele au fost justificate, pentru că e multă sărăcie şi corupţie în ţară. Dacă oamenii ar avea locuri de muncă, cu salarii decente, nu s-ar mai ajunge la aşa ceva.”

Asistentă medicală: „Nu sunt mulţumită, că au degenerat în violenţe. În rest, poate fi o acţiune bună, putând să iasă ceva bun pentru viitor. Aş fi mulţumită dacă Raed Arafat ar rămâne în continuare.”

La închiderea ediţiei, în Câmpina se adunaseră aproximativ o sută de persoane care protestau paşnic împotriva actualei conduceri a statului.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co