Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Culturi calamitate

Seceta din ultima perioadă a lăsat urme adânci în Prahova. Aproximativ 1.500 de hectare cultivate cu porumb şi floarea-soarelui au fost afectate de temperaturile crescute şi lipsa precipitaţiilor.

Din păcate, agricultorii din judeţ care au loturi de pământ aflate în această situaţie vor rămâne cu paguba, deoarece doar o jumătate din suprafeţele cu aceste două culturi e asigurată.
”Din cauza lipsei de apă în sol şi a stresului termic, generat de temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă, au apărut şi calimităţi.
În momentul de faţă, vorbim despre o suprafaţă totală afectată de trei mii de hectare. Suprafaţa ar putea creşte, pentru că nu toţi agricultorii au trimis datele din teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole şi Pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Prahova, Marian Marcu.
Şi alte probleme
Probleme sunt şi la culturile înfiinţate toamna trecută. Temperaturile extreme din timpul iernii şi seceta au făcut ca producţia să scadă semnificativ faţă de anii trecuţi.
”Stadiul campaniei de recoltare a  culturilor de toamnă este aproape de final şi rezultatul arată că avem recolte diminuate.
Producţiile sunt, în medie, cu 500 de kilograme mai puţin la hectar decât media din ultimii zece ani”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DADR Prahova, Marian Marcu.
La nivelul judeţului nostru, 80.000 de hectare de teren au fost însămânţate cu porumb şi floarea-soarelui. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co