Imobiliare Valea Prahovei
Editorial

Criza, la menopauză

Ne-a fost dat nouă, deopotrivă, celor care scriu şi celor care citesc, să facem cunoştinţă, la anii ăştia, cu… Criza. O doamnă plină de farmec personal, care îţi speculează slăbiciunile, te zăpăceşte de cap şi te face din om, neom. De la ăl mic, ăl simplu, până la cel mare -dar tot mic-, din fruntea Guvernului.
A venit pe neaşteptate, ca o copilă-n de-a baba oarba, ţâşnind din “puşculiţa” unei bănci, şi-a pus mâna, la întâmplare, pe tot ce i-a ieşit în cale. Frumoasă de-ţi creşte… şomajul, a sedus rapid uzine, IMM-uri, bugete, salarii, prime, sporuri, subvenţii, câte şi mai câte, câte şi mai câţi.
Pe partenerii noştri tradiţionali de concedii însorite, grecii, i-a îmbrăţişat atât de tare, încât erau cât pe ce să-şi scoată la mezat nu casele, ci un crâmpei de ţară, insule şi temple, cu zei cu tot, ca să aibă cu ce să-i achite sejurul pe Paralia lor. Asta în vremea maturităţii, când Criza făcea furori în costum de baie şi preşedinţii pudici s-au grăbit să pună pe ea un ţol ţesut din iţele politicii de stat. De, nu mai văzuseră aşa sex-appeal economic decât prin reviste. Până la urmă, nu ştim dacă le-a ieşit, celor de-au vrut să-i reziste cu nădragi-n vine, sau pur şi simplu i-a cam trecut ei vremea. Cert este că s-au săturat de ea până şi angajaţii unei făbricuţe de mezeluri din Bușteni, daţi în șomaj tehnic. Strigându-şi nemulţumirile în poarta societăţii, au făcut de râs duduia, care s-a cuibărit la pieptul salamului de vară, cu voluptatea unei dame la menopauză. Ce tandreţuri de criză pe Valea Prahovei… Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co