Cultura

Concert simfonic la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești

filarmonica

Concert simfonic la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești/ sursa foto: www.filarmonicaploiesti.ro

Pe 22 septembrie, de la ora 19.00, are loc un concert simfonic de excepție la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, alături de pianista Monica Florescu și de orchestra simfonică, informează ove.ro.

Seara va debuta cu celebrul concert romantic ce poartă semnătura lui Robert Schumann, lucrare ce a primit această formă la îndemnul Clarei Schuman de a transforma ‘Fantezia’ pentru pian și orchestră într-un concert, se arată pe site-ul Agerpres.

Concertul a fost interpretat în primă audiție de Clara Schumann, marea dragoste a muzicianului Robert Schuman, dragoste care se regăsește în toată creația sa.

Partea a doua aduce, în primă audiție pentru ploieșteni, Simfonia a — II-a de Sergei Rachmaninov, considerată una dintre cele mai cunoscute lucrări ale acestuia, alături de Concertele nr. 2 și nr. 3 pentru pian și orchestră. Această simfonie a fost dedicată compozitorului rus Sergei Taneyev, discipol al lui P.I.Ceaikovsky și a avut premiera la St. Petersburg dirijată de însuși Rachmaninov. Părți din această lucrare au fost folosite pentru coloana sonoră a filmului “Birdman”, 2014 și a fost sursă se inspirație pentru multe melodii de dragoste.

Prețul unui bilet la acest concert este de 21,20 lei și va avea loc în sala “Ion Baciu” a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co