Cultura

Concert de pian la Castelul Hasdeu

În week-end, Castelul „Iulia Hasdeu” a fost ales ca loc special pentru desfăşurarea unui concert de pian. „Copii şi părinţi – prietenia dincolo de cuvinte” a fost evenimentul propus de atelierul de muzică şi creativitate Mozartinno şi ansamblul cameral Remember Enescu.
Două generaţii, aceleaşi emoţii. Părinţi şi copii au cântat la pianul de la castel în faţa publicului, legaţi de pasiunea pentru artă. Mânuţele celor mici, de doar cinci sau şase anişori, reuşeau să scoată sunete minunate în încăperea muzeului. O atmosferă liniştită, dar emoţionantă, nu lăsa să se vadă că tinerii sau seniorii artişti au făcut cunoştinţă cu pianul doar de câteva luni. Alţii, mai experimentaţi, s-au întrecut în familie. Copilul, mai bun decât mama sau tatăl său?
A fost a doua ediţie a concertului care pune faţă-n faţă membrii familiei cu aceeaşi înclinaţie spre muzică, aceeaşi dorinţă de a înţelege şi stăpâni cât mai bine pianul. Muzeul Hasdeu de la Câmpina a fost, fără îndoială, locul potrivit pentru simţire şi exprimare prin sunete. Castelul nu aşteaptă numai vizitatori, aşteaptă propuneri pentru orice eveniment cultural care… ar fi fost şi pe placul Iuliei. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co