Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MUNTEANU GABRIEL, ofiţer în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina (cu gradul profesional de subcomisar), membru în comisia de examinare la probele de aptitudini fizice susţinute cu ocazia examenului de admitere în sesiunea august-septembrie 2010, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada desfăşurării examenului de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, sesiunea august-septembrie 2010, inculpatul Munteanu Gabriel, având calitatea de membru în comisia de examinare la probele de aptitudini fizice susţinute cu ocazia examenului, a pretins, a acceptat promisiuni, nu a respins promisiuni şi a primit sume de bani de la unii dintre candidaţi (până la 600 euro pentru un candidat) sau alte foloase materiale, pentru a-i ajuta la promovarea probelor sportive, în virtutea propriilor atribuţii de serviciu ori prin traficarea influenţei asupra altor colegi, membri în comisiile de examinare la probele sportive.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 3 septembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a inculpatului Munteanu Gabriel pe termen de 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co