Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Comarnicul, afectat de alunecările de teren

comarnicul-afectat-de-alunecarile-de-teren-3Sute de familii din Comarnic şi Secăria riscă să rămână izolate. Alunecările de teren au fost reactivate în mai multe zone.

Pe DJ 101S, în punctul Aneta, crăpăturile în covorul asfaltic măsoară mai bine de 50 centimetri, iar pe o bandă partea carosabilă s-a surpat. Maşinile abia mai pot trece prin zonă. Oamenii din Comarnic se tem ca nu cumva drumul să se prăbuşească de tot. „Îmi nenorocesc maşina, deoarece crăpăturile sunt foarte mari şi nu pot să le ocolesc. Dacă nu se va interveni, într-o zi nu o să mai avem pe unde trece, deoarece situaţia s-a agravat, iar noi trebuie să ajungem la serviciu. Singura soluţie ar fi să circulăm pe Valea Doftanei, însă este foarte lung drumul. Ca să ajung la muncă în Azuga la ora 8.00, ar trebui să mă trezesc pe la ora 3.00 dimineaţa”, a spus Adrian Neculai.
Probleme sunt şi în cartierul Gârlici. Oamenii privesc neputincioşi cum grădinile se scufundă, iar alunecările mai au puţin şi ajung la casele lor. Deja în zidurile locuinţelor au apărut crăpături, iar dacă fenomenul va continua, acestea sunt în pericol să se prăbuşească.

Și Guvernul României știe
Primăria din Comarnic este asaltată aproape zilnic de sesizările oamenilor, însă nu are banii necesari pentru a interveni în locurile afectate de alunecările de teren.
La rândul lor, reprezentanţii administraţiei locale au înaintat cereri la Guvernul României pentru alocarea unor fonduri în vederea reabilitării acestor zone, însă nu s-au primit aceste sume.
„Acea ruptură în carosabil exista de mai mulţi ani, s-a mărit şi s-a format un crater care încurcă circulaţia către şi dinspre Secăria. A venit la faţa locului şi prefectul judeţului Prahova, care a fost lângă mine în toată această perioadă şi mi-a acordat sprijinul privind întocmirea documentaţiei pentru acea zonă. De asemenea, au fost prezenţi şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă.
Autorităţile locale au găsit o soluţie provizorie pentru Drumul Judeţean care leagă Comarnicul de Secăria şi au umplut craterele formate pe carosabil cu balast. Există şi un proiect de intervenţie pentru această zonă, care va fi depus pentru obţinerea fondurilor necesare reabilitării.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co