Administratie

Comărnicenii vor avea canalizare

Săptămâna trecută, la Comarnic, au fost demarate lucrările la proiectul de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova.

Acestea vor fi realizate de HidroPrahova şi de pe urma lor vor beneficia peste 200.000 locuitori, din oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Breaza, Câmpina, Băicoi, Plopeni, Vălenii de Munte, Urlaţi şi Mizil, şi din comuna Băneşti.
Inaugurarea lucrărilor s-a făcut la Ghioşeşti şi au fost prezente alături de constructori autorităţile locale şi judeţene. „Nu putem decât să urăm succes constructorului, primarului… Să dea Dumnezeu să facem treabă bună şi să ne bucurăm la sfârşit de lucrări serioase şi bine executate”, a spus, în faţa tuturor celor prezenţi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Roşca.
La Comarnic vor fi realizaţi 60 de kilometri de canalizare într-un termen de doi ani, inclusiv pentru cartierele componente Ghioşeşti, Poiana şi Podu Lung. „La momentul acesta, decât vreo 40 de familii beneficiază de o canalizare care este o canalizare mediocră şi nu este la standarde europene, dar se va acoperi cam 90% din totalul abonaţilor din oraş”, a declarat primarul Comarnicului, Dorian Botoacă. „Sunt 220 de milioane, bani aduşi de la Uniunea Europeană cu ajutorul Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean s-a implicat atât de mult încât a ajutat autorităţile locale să acopere şi partea de finanţare ce revenea autorităţilor, acestora rămânându-le undeva la un procent de 2%”, a declarat vicepreşedinte CJ Prahova, Mircea Roşca.

Avantaje multiple
La nivelul judeţului, proiectul va include construcţia de noi staţii de tratare, epurare şi pompare, extinderea aducţiunilor şi a reţelei de distribuţie a apei potabile, precum şi a celei de canalizare.
Scopurile finale sunt îmbunătăţirea calităţii apei potabile, a serviciilor de epurare şi reducerea poluării cu ape menajere. Madalin FOCSA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co