Actualitate

Codul fiscal va fi modificat

 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, ieri, în cadrul conferinței ”Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018”, organizată de Comisia Europeană, că actualul Cod Fiscal se află în evaluări.

El a adăugat că acestea vor dura până la jumătatea anului, după care actul va suferi modificări. “Până la jumătatea anului vom evalua Codul Fiscal articol cu articol. Vrem să eliminăm toate disfuncționalitățile. Și unele lucruri care nu sunt în regulă. De pildă la Vamă. Firmele cu afaceri de sub 100 de milioane, adică firmele românești, trebuie să plătească TVA în vamă, iar celelalte, după ce și-au vândut produsele. Sunt mai multe lucruri care se vor schimba. Astfel încât, de la 1 ianuarie 2019 să avem un Cod Fiscal nou, care să nu mai fie modificat”, a promis Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a anunțat totodată că pe parcursul anului 2018 vor fi adoptate mai multe măsuri, inclusiv pentru reformarea ANAF-ului şi reducerea evaziunii fiscale, măsuri care vor fi menţionate în documentul de răspuns la raportul de ţară al Comisiei Europene.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co