Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Club Sportiv Municipal la Câmpina?

intalnire-sportÎn cursul săptămânii trecute, profesorii de sport şi antrenorii câmpineni din diferite ramuri de activitate s-au întâlnit cu preşedintele Comisiei de Cultură, Sănătate şi Sport, din cadrul administraţiei locale, Florin Frăţilă, la Casa Tineretului din Câmpina.

Întâlnirea a avut două scopuri, primul dintre ele fiind depistarea problemelor cu care se confruntă oamenii de sport.
„În ultimul timp nu s-a mai vorbit despre sport.
Ne-am întâlnit foarte rar, poate o dată la doi ani, s-au făcut promisiuni şi totul a dispărut…, şi sport şi tot… Din păcate, sportul este în declin total… Avem oameni deosebiţi în Câmpina, datorită cărora mai trăieşte sportul câmpinean, dar cea mai mare problemă este cea a bazelor sportive”, a declarat antrenorul Mircea Hagianu.
“Sportul câmpinean a fost o Cenuşăreasă timp de 20 de ani şi oamenii îşi exprimă această doleanţă cu vârf şi îndesat, fie că sunt ei profesori de sport în şcolile câmpinene, fie că sunt şefii unor cluburi private.
Oamenii au nevoie de sprijin, mai ales cei care fac sport de performanţă şi au sesizat unele aspecte pe care trebuie să le remediem noi, cei din administraţia locală”, a spus preşedintele Comisiei de Cultură, Sănătate şi Sport, Florin Frăţilă.
Al doilea scop al întâlnirii a fost înştiinţarea oamenilor de sport de posibilitatea existenţei unui Club Sportiv Municipal.
„Vrem să înfiinţăm un astfel de club al oraşului pentru sportul de masă, pentru copii şi tineri, care să aibă mai multe secţii, la fiecare urmând să existe câte un referent, un profesor plătit de administraţia publică locală. În acest club să se poată înscrie copiii şi tinerii care să facă sport în mod gratuit”, a explicat Florin Frăţilă.

E nevoie şi de infrastructură
Cu toate că preşedintele Comisiei de Cultură, Sănătate şi Sport a început întâlnirea spunându-le celor prezenţi că în Câmpina avem nevoie şi de sport nu numai de asfaltări, la terminarea întrunirii infrastructura a revenit în prim-plan!
„Paradoxal, va trebui să ne apucăm de asfaltare în şcoli… Întotdeauna am spus să lăsăm deoparte asfaltările şi bordurările în oraş şi să ne ocupăm mai mult de sport… Am încheiat acum şedinţa printr-o concluzie interesantă, că trebuie să asfaltăm şi în şcoli, dar trebuie să asfaltăm terenurile de sport, de această dată, nu străzile care sunt asfaltate şi reasfaltate tot timpul în Câmpina”, a declarat Florin Frăţilă.
Reprezenanţii sportului din Câmpina şi preşedintele Comisiei de Cultură, Sănătate şi Sport se vor reîntâlnii peste două luni, pentru a vedea ce probleme au fost rezolvate între timp.  Elena TOMA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co