Actualitate

Cine primeşte ajutor pentru căldură?

Persoanele din municipiul Câmpina care îndeplinesc condiţiile enumerate mai jos pot solicita acordarea unui ajutor pentru asigurarea încălzirii locuinţei.

Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibil petrolier şi au venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei, beneficiază pentru sezonul rece din noiembrie 2010-31 martie 2011, de un ajutor lunar pentru încălzirea acesteia. Cetăţenii Câmpinei vor ridica formularele de cerere şi, după completare, le vor depune după cum urmează: persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni şi combustibil petrolier, le vor înregistra la Primăria Câmpina, la Centrul de Informaţii; persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, le vor înregistra la sediul Poliţiei Comunitare.

Condiţiile cumulative, pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii acestor ajutoare pentru încălzirea locuinţei, sunt următoarele: venitul net, pe membru de familie să fie în valoare maximă de 615 lei; să nu deţină bunuri imobile, mobile, terenuri şi animale, prevăzute în lista anexată cererii. Depunerea acestor cereri a început deja, cu 18 octombrie 2010. Pentru persoanele care folosesc încălzirea locuinţei cu gaze naturale, termenul limită este 11 noiembrie; pentru cei care se încălzesc cu lemne, termenul limită este 23 noiembrie.
Până la 22 octombrie au fost depuse 600 de cereri pentru cei ce se încălzesc cu gaze naturale şi 60 de cereri pentru cei care folosesc încălzirea cu lemne şi combustibil petrolier.
Secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu atrage atenţia că vor fi mai puţini beneficiari ai acestui ajutor, decât în anii trecuţi, din cauza prevederii legii mai stricte, care ţine cont de cei ce deţin un autoturism cu o capacitate cilindrică de peste 1600 cm cub şi care va cerne cererile depuse. „Vom verifica şi prin Direcţia Economică, dar avem şi obligaţia ca pentru 15% dintre cazuri, să efectuăm anchete sociale tip, altele decât cele pentru asistenţă socială. Sunt oameni recalcitranţi, care recunosc că nu se încadrează, dar depun, totuşi, cereri. Vor răspunde penal! Nici cei care deţin suprafeţe de teren peste 1.000 de mp nu se încadrează. Cred că vor fi câteva zeci, poate sute de cazuri şi aici”, a spus Paul Moldoveanu. Carmen NEGREU, Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co