Actualitate

Cine este şeful Poliţiei Comunitare la Breaza?

Se cunoaşte, deja, faptul că a fost pusă în aplicare legea care interzice, în cazul bugetarilor, cumulul pensiei cu salariul, în cazul în care pensia este mai mare decât salariul brut pe economie. La fel ca în alte multe localităţi, şi la Breaza, şeful Poliţiei Comunitare a avut de ales. Astfel, Ioan Hogea, fost poliţist, pensionat, care a deţinut şefia Poliţiei Comunitare din oraş, a luat decizia de a renunţa la această funcţie, în favoarea pensiei.
În momentul de faţă, Poliţia Comunitară din Breaza nu are, practic, un şef de fapt şi de drept. Printr-o dispoziţie a primarului Nicolae Ferestrăeru, a fost desemnat să coordoneze activitatea Poliţiei Comunitare Gheorghe Bran. Acesta este şeful Serviciului de Protecţie Civilă, dar şi al serviciului Voluntar Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei Breaza. Gheorghe Bran este mandatat în această calitate pe o perioadă nedeterminată. Deocamdată nu a luat în primire noua funcţie.
Oricum, în privinţa Poliţiei Comunitare, lucrurile par a se schimba din 1 ianuarie 2010. La vremea când încă mai era Ministru de Interne, Dan Nica a afirmat, într-o şedinţă de guvern că: „Vor exista doua poliţii, cea locală şi cea naţională. Actuala Poliţie Comunitară va dispărea şi va fi integrată în Poliţia locală, nou înfiinţată.”
Deocamdată, nu se ştie cu prea multă certitudine cine vor fi noii guvernanţi şi cât de valabile rămân proiectele propuse în vechea guvernare.
Poliţia Comunitară pare a fi o instituţie decapitată la nivel naţional, neexistând siguranţa, pentru cei ce au preluat funcţiile de conducere, că vor rămâne în aceste posturi. (I.L.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co