Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Castelul Cantacuzino Buşteni

_MG_0665_3_2_tonemappedCastelul Cantacuzino din Busteni este unul dintre cele mai spectaculoase monumente istorice din Romania, reintrat in circuitul turistic in anul 2010. Ansamblul Castelului Cantacuzino este format din 4 corpuri. Pavilionul central are o suprafaţă de 3.148 mp in total (demisol, parter si etaj) si este construit dintr-o fundatie de beton, pereti de piatra cioplita si acoperis din tigla. 
In pavilionul central se afla o colectie de heraldica reprezentand blazoanele familiilor inrudite prin alianta cu familia Cantacuzino, precum si portrete ale membrilor familiei din ramura munteana. Castelul Cantacuzino a fost amenajat cu vitralii, plafoane cu grinzi pictate, balustrade din lemn, piatra si fier forjat, seminee cu piatra alba si ornamente din mozaic.
Turistii sunt fascinati de locatia istorica dar si de restaurantul Canta Cuisine, deschis recent in crama Castelului cu o capacitate de 90 locuri. Vara, un loc deosebit al Castelului Cantacuzino il reprezinta terasa acestuia cu o capacitate de 120  locuri, de unde puteti admira abruptul Bucegilor in toata splendoarea lor. Castelul Cantacuzino si restaurantul pot fi inchiriate pentru diverse evenimente private si corporate. In curtea castelului se gaseste si o biserica construita in acelasi timp cu acesta. Acestea sunt doar cateva dintre motivele care fac ca acesta splendida locatie sa poate fi cunoscuta de catre turisti.
Program de vizitare: Luni – Duminica 10.00-18.00
Intrarea se face din ora in ora incepand cu 10.15;
Vizitatorii beneficiaza de ghid profesionist in limba romana.
Adresa: Strada Zamora Nr. 1
Busteni, judetul Prahova,
Telefon:0244.320.520/0244.320.510
E-mail: office@cantacuzinocastle.ro   Website: www.cantacuzinocastle.ro

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co