Invatamant

Carnaval de Halloween

Sărbătoarea de “Halloween” a fost un bun prilej pentru elevii Şcolii “Regina Elisabeta” din staţiunea Buşteni de a-şi pune în evidenţă imaginaţia.

Zeci de copii, asistaţi de părinţi sau de cadrele şcolare, au participat la un concurs trăznit de costumaţii specifice acestei sărbători. Inspiraţi de pe internet sau din filme, copiii au reuşit să aducă în holul central al şcolii vrăjitoare, piraţi sau vampiri. “Eu m-am îmbrăcat într-o vampiroaică, pentru că-mi plac foarte mult vampirii şi sângele”, a declarat una dintre elevele costumate pentru Halloween. “M-am constumat într-o femeie de pirat, pentru că înainte să-mi aleg costumul m-am uitat la filmul «Piraţii din Caraibe» şi m-a fascinat, mi-a plăcut foarte mult”, a spus o altă fată.
Concursul a fost jurizat de colegii participanţilor care au avut o misiune nu tocmai uşoară. Câştigătorii au fost premiaţi cu dulciuri, iar la final cu toţii s-au distrat de minune pe ritmurile muzicii.

Origini celtice
Halloween este o sărbătoare de origine celtică, dar care a fost preluată astăzi de mai multe ţări din lumea occidentală. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack, iar cu ocazia acestei sărbători, în seara zilei de 31 octombrie, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Păcăleală sau dulciuri?”, ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. A. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co