Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Carmen Iohannis este împotriva școlii acasă

Carmen Iohannis nu recomandă sistemul “home schooling”/ sursa foto: www.google.ro

Carmen Iohannis este împotriva sistemului “home schooling”, soția președintelui considerând că este mult mai bine pentru copil să învețe într-o comunitate, relatează Agerpres

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză și dirigintă la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Aceasta susține că este în beneficiul copiilor dar și al părinților ca micuții să se dezvolte într-o școală, tocmai pentru că suntem ființe sociale și trebuie să fim înconjurați de cât mai multe persoane.

Reacția soției președintelui vine în contextul în care două persoane cunoscute din România au decis să își retragă fetița în vârstă de nouă ani din sistemul tradițional de învățământ, optând pentru tehnica numită “home schooling”. Este vorba despre cântăreața Dana Nălbaru și actorul Dragoș Bucur care au declarat în urmă cu câteva zile că, după lungi discuții, au hotărât că este mai bine pentru fetița lor să studieze acasă exact ceea ce îi face plăcere, considerând că sistemul tradițional de învățământ este unul depășit pentru vremurile pe care le traversăm. Decizia celor doi a născut opinii divergente în spațiul public. Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat că exită atât aspecte pozitive cât și negative, având în vedere că legislația în România nu este foarte bine reglementată în această privință. Acesta a precizat că beneficiul constă în libertatea de a alege disciplinele de studiu, prcum și posibilitatea de a opta pentru cei mai potriviți dascăli care să îndrume copilul în acumulare cunoștințelor. Pe de altă parte, demnitarul a mai explicat și că, în condițiile în care România nu are o legislație foarte clară în ceea ce privește sistemul “home schooling”, există riscul ca după ce copilul a terminat patru sau opt ani de studiu să nu se poată întoarce în sistemul de învățământ tradițional, neavând o diplomă acreditată și un număr de ore acumulat.

Cu toate acestea, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur spun că micuța lor este mult mai relaxată de când a început să studieze acasă fără constrângeri și fără competiții impuse, relatează Adevărul. Printre disciplinele studiate de fiica lor se numără karate, robotică, skateboard, limbi străine, pictură și multe altele.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co