Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Care este simbolul oraşului Câmpina?

Are sau nu municipiul Câmpina un simbol recunoscut de toţi locuitorii săi şi chiar de ceilalţi prahoveni? Dacă nu există un astfel de loc, monument, clădire reprezentativă sau orice altceva cu caracter de simbol, care ar putea sa fie acesta? Câţiva locuitori ai urbei au avut amabilitatea de a ne spune părerea lor despre acest subiect.
Carmen NEGREU

Manager: „N-aş putea spune că există un simbol anume care să reprezinte Câmpina. Oraşul e reprezentat prin oameni, prin atmosferă, prin acel lucru pe care îl simţi când te întorci în oraş, după ce ai fost plecat în concediu, în ţară, din ţară. Când te întorci, simţi că ai venit ACASĂ! Acest sentiment simbolizează Câmpina, pentru mine!”
Referent: „Cred că un simbol poate fi Casa «Nicolae Grigorescu» sau clădirea primăriei, Colegiul «Nicolae Grigorescu». Sunt multe lucruri ce pot avea semnificaţie de simbol al Câmpinei.”
Pensionară: „Pe mine mă impresionează castelul Iuliei Hasdeu, Casa memorială «Nicolae Grigorescu». La aşa ceva mă gândesc că pot simboliza oraşul Câmpina, cu prisosinţă”.
Pensionară: „Gândul mă duce la statuia soldatului din parc, Monumentul Eroului Necunoscut, şi chiar şi clădirea primăriei poate fi privită ca un simbol reprezentativ pentru oraş, fiind foarte veche şi foarte frumoasă”.
Pensionară: „Câmpina e un oraş frumos, curat, cu oameni paşnici, pentru care simbolul oraşului ar putea fi, cu certitudine, Muzeul Iulia Hasdeu sau chiar Muzeul «Nicolae Grigorescu», zic eu”.
Pensionară: „Pentru mine, Câmpina în sine simbolizează o poartă a Văii Prahovei. Oraşul are un renume ca având o istorie bogată, în oameni şi fapte. Dincolo de castelul muzeu al Iuliei Hasdeu sau Muzeul Grigorescu, un simbol al Câmpinei ar putea fi un răsărit de soare, ce adună toate scânteierile aurului în razele sale, pentru că se cunoaşte faptul că este cel mai însorit oraş din ţara. Avem un oraş binecuvântat!”

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co