Sport

Campionatul Mondial de Escaladă 2011

Staţiunea Buşteni a găzduit, pentru a şasea oară consecutiv, Campionatul Mondial de Escaladă. Cei mai buni căţărători din lume s-au întrecut pe cele două structuri spectaculoase, sub privirile a sute de spectatori.

Concurenţii au dat un adevărat test al forţei şi al îndemânării, la Buşteni. Peretele de dificultate are 20 de metri şi este format din mai multe panouri care se unesc într-o cotă sferică.
Aici, alpiniştii au avut la dispoziţie câte 6 minute pentru a ajunge în vârf, timp în care s-au folosit de pioleţi şi colţari pentru a urca pe peretele de gheaţă.
„La dificultate este foarte greu deoarece se solicită fiecare parte a corpului. Lucrează toţi muşchii şi oboseşti foarte rău, dar trebuie să lupţi până la final. Atmosfera de la Buşteni a fost deosebită, deoarece toată lumea ne-a încurajat şi ne-a aplaudat.
Oamenii chiar sunt fascinaţi de acest sport, ceea ce este minunat”,
a povestit elveţianul Patrik Aufdenblatten.
La etapa de Campionatul Mondial de Escaladă din Buşteni s-au întrecut  peste 70 de sportivi din 22 de ţări ale Europei, Americii de Sud şi Asiei, iar România a avut şase concurenţi. Campionul de anul trecut, austriacul Markus Bendler, membru al Clubului Alpin Român, a obţinut docul doi la proba de dificultate, el fiind devansat de  concurentul Coreei, Yong Park.
„Într-adevăr, coreenii şi ruşii au venit tare din urmă. Ei au făcut şi în 2010 o figură foarte frumoasă, iar în acest an au reuşit să se impună”, a precizat preşedintele Clubului Alpin Român, Dan Vasilescu.
La fete, proba de dificultate a fost câştigată de Angelika Rainer din Italia, iar viteza, de Kulikova Natalya din Rusia, în timp ce la băieţi, pe structura de dificultate, s-a impus rusul Pavel Gulyaev. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co