Actualitate

Câmpina – Cultură cu… scântei

cons-localÎn cursul săptămânii trecute, în cadrul şedinţei extraordinare pentru aprobarea bugetulului municipiului Câmpina pe anul 2013, discuţiile pe marginea manifestărilor culturale, artistice, sportive şi educative programate au provocat scântei între membrii partidelor PNL şi PDL.

În cele din urmă programul cultural  a fost stabilit şi va aduce multe lucruri interesante, cel puţin în opinia preşedintelui Comisiei de Cultură din cadrul administraţiei câmpinene. “Este un program bine gândit şi care cuprinde foarte multe zone de activitate din cultura câmpineană. Cred că asta i-aa deranjat pe unii, în esenţă. Cred că în primul rând trebuie să participe activ la viaţa socială a celor rămaşi, în primul rând, mai ales a copiilor şi tinerilor, cărora trebuie să le oferim ceva”, a declarat preşedintele Comisiei de Cultură, Florin Frăţilă.
Una dintre cele mai importante manifestări din acest an, “Serbările Toamnei”, va primi de la bugetul local o finanţare de 187.000 de lei. „Este relativ similară cu cea de anul trecut, însă aici eu am o idee distinctă faţă de colegii mei. Ei au insistat să bugetăm din bani publici această manifestare, iar eu am promis încă de anul trecut, după această manifestare, că vom încerca să obţinem multe sponsorizări, adică să nu mai cheltuim banul public pentru o astfel de manifestare a oraşului şi suma din buget să fie redusă semnificativ”, a spus Florin Frăţilă.

Concurs benefic pentru elevi
O altă manifestare care a produs discuţii a fost “România citeşte-mă!”, un proiect prin care elevii câmpineni au participat la un concurs despre lecturi. „Au participat peste 300 de copii din toate şcolile din oraş şi s-a produs un concurs foarte interesant în urma căruia nişte copii şi învăţătorii lor au câştigat nişte premii.
A fost o chestie foarte bună la nivel cultural şi încă o dată subliniez că nu mi-a plăcut deloc reacţia pdl-iştilor, în Consiliul Local, pe această temă”, a declarat preşedintele Comisiei de Cultură, Florin Frăţilă.
Lista cu manifestările culturale, artistice, sportive şi educative, prezentată aseară în cadrul şedinţei extraordinare conţine 76 de proiecte. Acestea se vor desfăşura pe întreg parcursul anului şi au ca scop îmbunătăţirea vieţii culturale a oraşului. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co