Cultura

Câmpina citeşte!

Vineri şi sâmbătă au fost, pentru câmpineni, două zile dedicate lecturii, în cadrul acţiunii intitulate „Lecturi urbane”.

Tineri care ştiu cât de plăcut este să ţii o carte în mână au ieşit, vineri, în parcul Milia să ofere tuturor o carte, să promoveze cititul în spaţiul public. „Oamenii sunt foarte receptivi şi la cea de-a doua ediţie. Am aşteptat cât mai multă lume alături de noi, să citească pe bancă, alături de ceilalţi şi să le spună şi prietenilor despre acest eveniment”, a spus organizatorul şi fotograful Bianca Ghiorghici. Persoane de toate vârstele şi-au ales câte o carte şi au citit, în aer liber, aşa cum, poate, de mult n-au mai făcut-o. „Este o iniţiativă interesantă şi trebuie promovată”, a spus un localnic. „E foarte bine ce fac aceşti tineri. În ziua de astăzi, copiii au uitat să citească! Nu mai citesc cărţi…, ascultă manele”, a spus o altă persoană.
Sâmbătă, la cofetăria din centrul oraşului, a fost inaugurat primul spaţiu de lectură din Câmpina. Invitatul de onoare, care susţine şi apreciază proiectul, a fost Alice Năstase, scriitoare şi redactor-şef al revistei Tango. „Vom avea o ediţie şi în cadrul Serbărilor Toamnei, vom avea un stand şi vom oferi oamenilor cărţi, îi vom invita să citească alături de noi. De asemenea, ne dorim să atragem lumea către cofetăria Delice, unde va fi primul spaţiu de lectură din municipiul Câmpina, şi aici, pe timp de iarnă, vom organiza un club de lectură cu scriitori şi invitaţi de seamă”, a precizat organizatorul Cosmin Cernica.
„Citeşte şi dă mai departe” este motto-ul tinerilor. Cărţile care au fost alese pentru a fi citite alături de ceilalţi, au fost primite cadou. Şi altcineva trebuie să o primească şi să se bucure de cuvintele de pe hârtie! Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co