Sport

Câmpina a devenit bază de antrenament şi pregătire pentru juniorii României

Săptămâna trecută, municipiul Câmpina a fost gazda primitoare a selecţionatelor de juniori ale României, un fel de Mogoşoaia.
Mai întâi, primii care au debarcat în cel de-al doilea municipiu al judeţului au fost juniorii Under 18 care au fost cazaţi la hotelul “Muntenia”.
A urmat cealaltă echipă “tricoloră”, România-Under 17, calificată la turneul final al Campionatului European – Under 17, din Serbia (competiţie care se va desfăşura în perioada 3-15 mai) şi pregătită de tehnicianul Adrian Văsâi, aceasta stabilindu-şi cartierul central tot la hotelul “Muntenia” pentru o săptămână de zile.
Selecţionata Under 18, condusă de antrenorul Ovidiu Stângă(vezi foto) a susţinut şi două partide de verificare, marţea trecută cu Unirea Câmpina, pe stadionul “Sterom-Rafinăriei”, apoi, o zi mai tarziu, miercuri, la Breaza, cu o altă grupare din primul eşalon judeţean, Tricolorul Breaza, pe stadionul “Parc”, după acest joc urmând să ia sfârşit acţiunea de selecţie.
În prima partidă, reprezentativa României a învins cu scorul de 2-0 (la pauză:1-0) echipa Unirea Câmpina, unul dintre goluri fiind marcat de Ciobanu, jucătorul şcolii de fotbal condusă de profesorul Petre Gavrilă, Caraimanul Euro-Africa Buşteni, în al doilea mitan. Cu acest prilej, antrenorul naţionalei l-a testat pe fotbalistul legitimat la echipa de sub Crucea de pe Caraiman, în vederea unei eventuale convocări.
Tehnicienii celor două echipe, Ovidiu Stângă la “Under 18” şi Marius Pălănceanu(vezi foto) la Unirea, au utilizat toţi jucătorii avuţi la dispoziţie, jocul fiind unul de mare angajament ,cu acţiuni colective şi faze fierbinţi la ambele porţi, o utilă verificare a potenţialului fiecărui jucător. Dacă Pălănceanu s-a aflat mai tot timpul în picioare dând indicaţii preţioase, Stângă a fost mai calm şi a studiat jocul elevilor săi de pe scaun alături de secunzi săi, Sorin Brândescu şi Dumitru Moraru.
Cel de-al doilea test al echipei naţionale “Under 18” s-a disputat miercurea trecută pe stadionul “Parc” din Breaza contraTricolorului Breaza, echipă pregătită de antrenorul Costin Plăvache, juveţii obţinând al doilea succes cu scorul de 3-1 (la pauză: 2-1). Cei care au deschis scorul au fost brezenii, prin Ciorchină, până la final, “tricolorii” reuşind să întoarcă rezultatul şi să câştige testul numărul doi din perioada cantonamentului prahovean. Ambele meciuri au fost conduse de brigada de arbitrii Mihai Amorăriţei (la centru), Nicolae Iosif şi
Dragoş Pantilie (asistenţi), toţi din Câmpina. C. S.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co