Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Calcule financiare date peste cap

Din ce în ce mai puţină lume la ghişeele Direcţiei Economice din Câmpina. Este o concluzie care poate fi trasă cu ochiul liber, dar mai ales după centralizarea cifrelor privind plata impozitelor.

Dacă, în ceea ce priveşte colectarea taxelor şi impozitelor locale de la populaţie, la nivelul Direcţiei Economice Câmpina, situaţia este asemănătoare cu cea de anul trecut, lucrurile stau mult mai rău în ceea ce priveşte societăţile comerciale. Specialiştii preconizează ca banii să nu prea mai vină în semestrul doi, din această direcţie, din cauza reducerii activităţii multor firme. „Considerăm că, în cea de-a doua jumătate a anului, nivelul de colectare a impozitelor şi taxelor locale va da, cu adevărat, un semnal de accentuare a crizei. Se apropie toamna, va începe şcoala şi apoi vine sezonul rece. Aşa că populaţia nu va mai avea acele disponibilităţi băneşti pentru a-şi achita obligaţiile fiscale. Problema, însă, nu mă îngrijorează la nivel de populaţie, ci la nivel de agenţi economici, unde semnalele venite din teritoriu nu sunt îmbucurătoare. Sunt mulţi agenţi economici care sunt într-o stagnare de activitate şi, în unele cazuri, se aşteptă o dizolvare a activităţii. Acest aspect va duce la o diminuare consistentă a bugetului local”, a declarat directorul Direcţiei Economice Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu.

Pierderi mari
Banii care vin de la societăţile comerciale reprezintă jumătate din veniturile proprii ale administraţiei câmpinene. Şi cum încasările nu prea există, este de aşteptat ca, în acest municipiu, să se piardă în fiecare lună în jur de 3-3,5 miliarde de lei numai prin decizia de scădere a salariilor bugetarilor.
Şi aşa se va explica şi faptul că nu vor putea fi duse la capăt toate lucrările de investiţii avute în plan. R. N.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co