Actualitate

Câinii comunitari agită spiritele în Consiliul Local

Deşi mult timp nici unul dintre consilierii locali câmpineni nu a deschis subiectul câinilor comunitari într-o şedinţă, la ultima întâlnire a aleşilor tema a revenit în actualitate.

Consilierul PD-L Daniel Telegescu a pus pe tapet problema care se pare că îi deranjează foarte tare pe cei mai mulţi dintre câmpineni. Acesta a adresat o întrebare directă viceprimarului, cel care trebuie să gestioneze acest aspect. „Când se va începe strângerea câinilor şi când locaţia de la Zorile va fi funcţională?”, a întrebat Daniel Telegescu. Viceprimarul Ion Dragomir nu a stat mult pe gânduri şi a răspuns. În Câmpina, în anul 2010, au fost ridicaţi nu mai puţin de 335 de câini, din care doar şapte au fost adoptaţi, restul mergând, conform contractului, către adăpostul din localitatea Boldeşti-Scăieni. Vicele a profitat de ocazie pentru a lansa un nou atac la adresa fundaţiei pe care o conduce Antonia Crăciun, care strânge câini din Câmpina şi din alte localităţi, pe care apoi îi descarcă pe raza municipiului, mai ales în zonele limitrofe, după cum susţine oficialul. „Problema este foarte gravă. Am tot avut discuţii prin care am cerut ca activitatea fundaţiei să fie atent supravegheată. Sunt ferm convins că descarcă în Câmpina câini, pentru că nu au niciun adăpost, nu au nimic. Dacă nu descoperim aceste lucruri, vom plăti la nesfârşit”, a declarat Ion Dragomir.
Cu sprijinul tuturor…
Spusele viceprimarului că patrupede sunt descărcate din maşini pe raza municipiului sunt susţinute şi de oamenii care locuiesc în cartierele limitrofe ale municipiului, care văd cum, periodic, apar dube din care sunt descărcaţi câini.
Vicele a făcut apel la toţi consilierii locali să-i de-a o mână de ajutor pentru rezolvarea acestei situaţii, înainte de a se ajunge la stadiul în care era municipiul în urmă cu câtva timp, atunci când câinii comunitari puteau fi văzuţi peste tot. „Dacă nu suntem vigilenţi acum, vă spun că vom avea situaţia de dinainte”, a avertizat Ion Dragomir.
În ceea ce priveşte adăpostul de la Zorile, vicele câmpinean a mai spus că, în acest moment, nu mai trebuie decât să fie găsit un medic care să preia activitatea. Se va face o asociere, va fi pus spaţiul la dispoziţia medicului, contra unui discount în ceea ce priveşte îngrijirea câinilor pe perioada cât stau în adăpost. Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co